ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Handläggare: Vi klarar inte av de utförsäkrade

Tomas Lundin · 17 Aug 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
En jobbsökare på Arbetsförmedlingen på Tjärhovsgatan i Stockholm. Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.

En jobbsökare på Arbetsförmedlingen på Tjärhovsgatan i Stockholm. Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Arbetsförmedlingen kan vara den utförsäkrades enda kontakt med samhället. Men handläggarna upplever själva att de inte är rustade att ta hand om de tusentals utförsäkrade som i år ska ställas mot arbetsmarknaden. Bara två procent av de som fått lämna sjukförsäkringen har lyckats få jobb inom den reguljära arbetsmarknaden. Merparten har med andra ord täta kontakter med Arbetsförmedlingen. Men arbetsförmedlarna själva tycker inte att de är rustade att ta hand om människor i djup kris, skriver ST Press. I en enkät som de anställda fått svara på framkommer att handläggarna får agera privatekonomiska rådgivare och som länk mellan socialtjänst och Försäkringskassan.Nu efterlyser de resurser och utbildning för att klara av kraven som den nya gruppen arbetssökande för med sig. Drygt 23 000 personer deltog i arbetslivsintroduktion under första halvåret i år. Utöver de två procent som gått in i arbete har runt hälften fortsatt i arbetsmarknadsprogram. Var fjärde har fått tillbaka ersättningen från Försäkringskassan och de resterande är inskrivna som arbetslösa eller har lämnat programmet av andra skäl, skriver TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro