ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Handlare åtalas – våldtog barn som köpte godis

Lilian Andersson · 5 Okt 2011
Uppdaterad 5 Okt 2011
En 55-årig butiksägare i västerort åtalas misstänkt för en rad sexövergrepp mot barn som kommit för att handla i hans affär.

En 55-årig butiksägare i västerort åtalas misstänkt för en rad sexövergrepp mot barn som kommit för att handla i hans affär. Foto: Henrik Montgomery /Scanpix


Ska ha våldtagits när de skulle handla. Hölls fast då de försökte fly. Nu åtalas misstänkte butiksägaren.

klar

Artikellänk är kopierad

En 55-årig butiksägare i västerort åtalas misstänkt för en rad sexövergrepp mot barn som kommit för att handla i hans affär. – Barnen har besökt den för att handla godis och handla åt sina familjer, säger kammaråklagare Anders Tordai. De två barnen, nio och elva år, har enligt åklagaren utsatts för ett stort antal övergrepp, mestadels i närlivsbutikens pentry. Dit ska de ha lurats, eller vid några tillfällen burits in, av butiksägaren. Mannen ska enligt åtalet ha utsatt barnen för olika former av våldtäkter och övergrepp jämförbara med samlag. Övergreppen har i en del fall avbrutits då det kommit kunder till butiken. Vid en del tillfällen ska övergreppen ha skett på bägge barnen samtidigt. Då barnen försökt fly har han hållit fast dem. – Han har uppmanat barnen att inte berätta något för sina föräldrar. Mannen har nu åtalats i Solna tingsrätt för elva fall av våldtäkt mot barn och två fall av sexuellt ofredande. Han förnekar brott. Enligt åklagaren kontaktade elvaåringen polisen i slutet av juli efter att ha utsatts för omfattande övergrepp av mannen sedan hösten 2010. Några dagar senare häktades 55-åringen. – Barnen har fått psykologhjälp och mår ganska bra nu. De tycker att det har varit skönt att få prata om det som hänt. Metro har utan framgång sökt mannens offentlige försvarare. Rättegången inleds i nästa vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Lilian Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro