ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

H&M-personal om 3-åriga Bosses byxor: Du vet att det är flickbyxor?

Malin Hansson · 24 Jul 2016
Uppdaterad 24 Jul 2016
Johanna Schillers son Bosse gillar att ha leggings, men butiksbiträdet påpekade att de var från flickavdelningen.

Johanna Schillers son Bosse gillar att ha leggings, men butiksbiträdet påpekade att de var från flickavdelningen. Foto: Privat


När Bosse, 3,5 år, skulle köpa ett par nya leggings ifrågasatte kassörskan om han verkligen skulle ha byxorna – för de var från flickavdelningen. Mamma Johanna Schiller är upprörd över bemötandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Schiller och Bosse, 3,5, var på H&M i köpcentret Tuna Park i Eskilstuna och skulle handla kläder till Bosse och lillasystern. Bosse tycker om att ha leggings på sig så de valde två par till Bosse och två par till systern. Men bemötandet vid kassan hade de inte väntat sig, vilket Johanna uppmärksammat i ett Facebookinlägg.

– Bosse tycker om att prata med alla så han berättade för hon i kassan att han skulle få nya byxor. Då tittade hon på byxorna och sen på mig och sa ”Fast du vet väl att det här är flickbyxor? De hänger ju på flickavdelningen”, berättar Johanna Schiller för Metro och fortsätter:

– Jag blev upprörd och frågade henne om det inte fanns snoppficka? Hon blev väldigt paff och slog bara in allt och så gick vi därifrån.

Men Bosse stod bredvid och hörde vad expediten sa och Johanna Schiller är upprörd över hur man kan säga så när det handlar om barnkläder, framförallt framför sonen.

– Jag blir så besviken på vuxna människor som ska vara förebilder och sprida att alla ska vara lika värda men ändå redan när de är så små sätter in dem i fack.

►LÄS MER: DEBATT:  Därför duger inte ditt barn som det är

Morgonen efter H&M-besöket skulle Bosse klä på sig. Då valde han ett par randiga leggings, de nya från H&M, och sa något som fick mamma Johanna att bli stolt.

– Han sa ”mamma det här är faktiskt byxor och man får ha på sig vad man vill, ingen bestämmer vad man ska ha på sig”, Bosse själv förstår nämligen inte vad grejen är med uppdelningen av barnkläder efter flickor och pojkar.

Vad tycker du det är för skillnad mellan tjej och killbyxor?

– Inga, säger han försiktigt skrattar till.

Varken Metro eller Johanna Schiller har fått kontakt med butikschefen för den aktuella butiken, men H&M:s presskontakt Joanna Morell kommenterar händelsen.

– Det bemötande kunden fick är olyckligt och vi kommer att kontakta butiken för att förtydliga detta, skriver hon i ett mail till Metro.

Varför har ni uppdelat mellan flick-och pojkkläder för så små barn?

– En majoritet av våra kunder föredrar en uppdelad presentation av våra barnkläder då kunden upplever att det är lättare att hitta det de söker, men som kund är man naturligtvis välkommen att handla från vilken avdelning man vill. Att satsa mer på unisex kläder eller att förändra uppdelningen av sortimentet är däremot inget vi utesluter i framtiden, skriver Joanna Morell.

►LÄS MER:  Katarinas vädjan till klädkedjorna: Dela inte upp pojk- och tjejkläder

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro