ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Handväskor har blivit big business efter rugbybråk

· 7 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tana Umaga blev kändis även utanför rugbyvärlden när han slog ner sin lagkamrat med en handväska.
Tana Umaga blev kändis även utanför rugbyvärlden när han slog ner sin lagkamrat med en handväska.Foto: REUTERS

Krogbråket som slutade med att en spelare i det nyzeeländska rugbylandslaget slog ner en lagkamrat med en handväska har skapat en hel industri.

Först såldes handväskan som Tana Umaga ryckte åt sig från en vilt främmande kvinna för att använda som vapen mot sin kompis på en internetauktion för motsvarande 100 000 kronor – väskan kostade drygt 200 kronor när kvinnan köpte den – och nu kan man köpa en rad andra föremål med koppling till väsk-attacken.

ÖVERVAKNINGSFILM SKA SÄLJAS Brent McCullen som äger Jolly Poacher, baren i Christchurch där Umaga slog sin lagkamrat Chris Masoe så hårt med väskan att denne började gråta innan de båda blev utslängda, har beslutat att sälja filmen från övervakningskameran på auktion, skriver The New Zealand Herald.

VÄSK-ATTACKEN I KONSTFORM Hans fru, som är konstnär, använder numera orden "Tana" och "handbag" (handväska) i sitt skapande och en annan konstnär som målade en tavla med handväskan som motiv sålde den för motsvarande 2 700 kronor på auktion.

VÄSK-ATTACK TILL SALU Företaget Handbag It är också till salu på en internetauktion. Deras affärsidé är att folk skickar in sin handväska tillsammans med önskemål om vilken kändis de vill se "handväskad". Sedan gör företagets anställda grovjobbet mot att företaget får en provision på 25 procent av försäljningsbeloppet när väskan säljs på auktion. Företaget tar dessutom ut en grundavgift på 99 nyzeeländska dollar (450 kronor). Handväskattacken fångas naturligtvis på film.

HANDVÄSKA PÅ BRÖDSKIVA En rad andra varor med koppling till den omtalade krogbråket går också att köpa. Vissa av dem är ganska märkliga – även i jämförelse med Handbag It och hela histoirien i sig. En skiva rostat bröd med ett brännmönster som med lite fantasi ser ut som en handväska är också till salu på internet. På onsdagsmorgonen låg högsta budet på 28 nyzeeländska dollar (125 kronor). Säljaren hävdar att brödskivan flög upop ur brödrosten i samma ögonblick som han eller hon läste i tidningen om rugbybråket.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro