ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Häng med i svängen i Paris

Tidningen Res · 2 Okt 2011
Uppdaterad 2 Okt 2011

Liksom alla de andra av världens megastäder och händelsehubbar, är Paris i ständig förändring. Staden inspireras av sin egensinniga högdragenhet såväl som influenserna från alla de nationaliteter som lever och verkar här. Här är RES Magnus Falkehed bästa tips till vad som är hett just nu i huvudstaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Hi Matic är designerhotellet som mer liknar en skandinavisk dagishörna.
Hi Matic är designerhotellet som mer liknar en skandinavisk dagishörna.
Färgsprakande rum på Hi Matic.
Färgsprakande rum på Hi Matic.
Septime bjuder på ett gastrotrendigt kök.
Septime bjuder på ett gastrotrendigt kök.
På Schmuck Cocktail’s Club kan du träffa på filmstjärnor.
På Schmuck Cocktail’s Club kan du träffa på filmstjärnor.
Som ett lekrum.
Som ett lekrum.
Missa inte: Eiffeltornet.
Missa inte: Eiffeltornet.Foto: FRANCOIS MORI/ap photo
Foto: FRANCOIS MORI/ap photo

Hotellet som liknar en dagishörnaHi Matic Designern matali crasset (som inte tycker att det är snyggt med stora bokstäver i sitt namn) har nu öppnat ett Hi-hotell i Paris i de hajpade kvarteren öster om Bastiljen. Hi finns redan i Nice och i Nefta i Tunisien, och varje rum liknar mer en skandinavisk dagishörna än ett hotellrum. Eller en trestjärnig Guantànamocell. Ingen reception i egentlig mening finns det heller. Butiken är en automat. Allt görs via internet. Dubbelrum från cirka 750 kronor.71, rue de Charonne, 11:e arr. www.hi-matic.net

Kaskad av fransk krativitetSeptime Mittemot Hi Matic ligger Septime, en av de intressantaste, nyöppnade krogadresserna. Deras trerätters lunchmeny för 26 euro, inklusive vin, är en kaskad av helfransk kreativitet, där smak- och konsistens-krockar ruskar om i gommen. Kocken   har tidigare jobbat i olika stjärnkök. Dekoren är 2000-tal med trädetaljer och industriell design, men personalen är avslappnad, effektiv och full av humor. Vill man smaka på ett gastrotrendigt kök är det helt rätt adress. Boka innan!80, rue de Charonne, 11:e arr.

Chicare än Chinatown Tan Dinh Visst finns både hela Chinatown i det 13:e arrondissementet och området kring Belleville för att äta asiatisk mat i Paris – men för den som vill göra en kulinarisk djupdykning i de forna koloniernas kastruller finns det chicare varianter än pappersdukarna i Belleville. Som Tan Dinh – med rykte om sig att vara en av Paris bästa vietnamesiska restauranger.60 rue de Verneuil, 7:e arr.Perfekt plats att kolla på kändisarLe Plongeoir Hermès Tesalongen som ligger inne i Hermès nya, lyxrenoverade flaggskepp, en före detta simbassäng i Saint-Germainkvarteren. Tänk: Lyxmärket som torrlägger och bygger om Sturebadet. En perfekt spot för att kolla på kändisar och stenrika asiater som spenderar hutlösa summor, som om de vore i vilken godisaffär som helst.17, rue de Sèvre, 6:e arr. www.hermes.comCocktails som på Gatsbys tidCafé Carmen Sju meter i takhöjd med stuckatur och marmor som får dig att känna dig som den dekadente Great Gatsby. Gamla Carmen brukade vara reserverat för privata evenemang och lanseringar, men nu öppnas dörrarna för allmänheten med cocktailbar, dj:er och dämpad belysning. Carmen har öppet tisdag–lördag, mellan kl 20 och 02.34, rue Duperré, 9:e arr. www.le-carmen.frOstajlat kafé har blivit ett fenomenMansart Snett över gatan från Carmen har Mansart blivit ett fenomen, med risk för tung trend. Det är ett helt osexigt, nästan kultigt fult kafé som inte stajlats om på säkert 40 år. Det får mig att tänka på Le Petit Martinez, ett oansenligt kafé bakom pro­me­nadstråket Croisetten, där filmjournalister i fläckiga kostymer byter skumpaglasen mot öl i plastmuggar under Cannesfestivalen. Trottoaren framför Mansart är smockfull av trendiga människor, trots – eller tack vare – den banala dekoren. 1, rue Mansart, 9:e arr.Seriösa drinkar på Schmuck Schmuck Cocktail’s Club Schmuck har blivit en av de mest seriösa cock- tailbarerna i den gyllene triangeln kring Champs- Élysées, med tapeter à la 1970-tal i neo-vintagestil. Några filmstjärnor trillar förbi, ett och annat drinkproffs, och så några till som bara vill visa upp sig. Schmuck har öppet onsdag–lördag, mellan klockan  20 och 5.43, rue de Ponthieu, Paris 8:e arr.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro