ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Häng med männen för att få drömjobbet

Alessia Wistén · 22 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Robin Teigland forskar om informellt nätverksbyggande på Handelshögskolan i Stockholm. 

Robin Teigland forskar om informellt nätverksbyggande på Handelshögskolan i Stockholm.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Metrojobb i samarbete med Shortcut och Campus – hjälper dig att ligga steget före i arbetslivet.
Metrojobb i samarbete med Shortcut och Campus – hjälper dig att ligga steget före i arbetslivet.

I dag finns det mängder av nätverk för dig som är kvinna och siktar på en chefsposition. Men det är de informella, ofta manliga, nätver­ken som verkligen ger jobb.För kvinnor som vill nå toppen gäller det att få tillgång till de informella nätverken, det är där de riktiga affärerna görs och rekryteringarna sker. Problemet är att många av männens na­turliga kontaktytor ofta är svåråtkomliga för kvinnor. Många viktiga diskussioner förs i bastun, på golfrundan eller under jakten.

Robin Teigland forskar om informellt nätverksbyggande på Handelshögskolan i Stockholm. Hon har sett hur många viktiga beslut tas i informella sammanhang.– Jag har en väninna som arbetade på en investmentbank i New York. Hon upptäckte att beslut sällan togs på möten utan när männen efter pauserna kom ­tillbaka från toaletten. Till slut be­stämde hon sig för att följa med in på toaletten och sätta sig i ett bås, så att hon kunde vara med och diskutera. Det var extremt, men hon blev väldigt framgångs­rik i organisationen, berättar hon.– Som kvinna gäller det att observera vilka som tar de viktiga besluten och var, och att på ett diskret sätt försöka få tillgång till dessa informella nätverk. Det kan handla om så enkla saker som var man sitter på kontoret eller vem man fikar med, säger Robin Teigland.

Hon vill också varna kvinnor för att enbart engagera sig i de formella kvinnliga nätverken.– Kvinnliga nätverk är bra eftersom man kan ­ut­byta erfarenheter och tankar med varandra. Men det finns en fara med att bara isolera sig i de kvinnliga nätverken, eftersom männen fortfarande sitter på mycket av makten.

5 tips: Så tar du dig in i de manliga nätverken

1. Tänk strategiskt och förebyggande. Vilka i nätverket är de formella och informella ledarna? Lär känna dem.2. Hitta en stöttande manlig mentor på ditt jobb, eller starta rent av ett mentorsprogram. Lär av honom om hur det går till i just det nätverket.3. Utveckla ett starkt kvinnligt nätverk. Dela med er av tips och ”krigshistorier” till varandra, och av hur olika situationer ska hanteras.4. Bygg på ditt rykte, uppmärksamma andra om dina kvaliteter, kunskaper och erfarenheter, och få folk intresserade så att du är den de tänker på inför viktiga projekt.5. Utveckla externa nätverk med män och kvinnor utanför jobbet. Boka in en till två externa luncher i veckan och spana efter nya idéer som du kan applicera.

klar

Artikellänk är kopierad

Alessia Wistén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro