ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hängde exfruns hundar och låste in henne i husgrunden

Tomas Lundin · 1 Okt 2015
Uppdaterad 1 Okt 2015

Foto: Polisen


Mannen stängde in kvinnan i ett hål och dödade hennes hundar. Nu har han fått sitt straff.

klar

Artikellänk är kopierad

En man i 25-årsåldern från Boråstrakten som stängt in sin exfru i ett hål under huset har dömts till två års fängelse, rapporterar GT

Metro har tidigare rapporterat om mannen, som ska ha misshandlat sin exfru under lång tid, både fysiskt och psykiskt. Bland annat ska han ha dödat hennes husdjur. Dels hängde han två hundar som tillhörde kvinnan, dels dödade han den katt och de fyra chihuahua-hundar de ägt tillsammans.

Vid ett antal gånger ska kvinnan också ha tvingats ner i ett hål i husgrunden, som mannen dolt under en lucka i golvet. 

Inför rätten berättade kvinnan om paniken när hon kommer att tänka på den mörka fängelsehålan och den psykiska terror han utsatt henne för och som till slut blev till vardag. 

Borås tingsrätt gick helt på åklagarens linje och dömer mannen till två års fängelse och till att betala kvinnan 160 000 kronor i skadestånd. 

– Det var fullt bifall för min klient så hon kan få tillbaka åtminstone en del av sitt liv. Hon blev väldigt glad och grät i telefonen. Hon känner att hon får en upprättelse, säger kvinnans advokat Jan Steneby till GT. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro