ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Haninge Centrum blir Handen

Mats Bengtsson · 16 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Pelle Svensson.
Pelle Svensson.

På söndag den 18 juni byter pendeltågstationen Haninge Centrum namn till Handen. Namnbytet sker samtidigt som SL:s sommartidtabell börjar gälla för pendeltågen. -Äntligen, säger Pelle Svensson (s), kommunstyrelsens ordförande. Vi har under lång tid arbetat för att få till stånd ett namnbyte på pendeltågsstationen. För oss handlar det om att återigen sätta Handen på kartan, denna gång på SL:s spårtrafikskartor. Det är självklart att pendeltågsstationen ska ha samma namn som tätorten man kommer till. BESLUT AV SL Det är SL:s styrelse som har tagit beslutet om namnbyte och att det är en fråga som engagerar många kommuninvånare märktes inte minst på det positiva gensvar som kom  då det blev känt att namnbytet verkligen skulle bli av.

FRÅN ÖSTERHANINGE TILL HANDEN Handens pendeltågsstation hette fram till år 1913 Österhaninge. En helt ny stationsterminal invigdes söder om den gamla stationen år 1973 och år 1979 revs det gamla stationshuset. År 1989 skedde namnbytet till Haninge Centrum som 17 år senare på nytt byter namn till Handen.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro