ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Haningepolitiker körde 52 på 30-väg

Metro · 16 Jun 2011
Uppdaterad 16 Jun 2011
Här på Dalarövägen i Haninge körde politikern för fort.

Här på Dalarövägen i Haninge körde politikern för fort. Foto: Henry Lundholm


Moderatpolitiker gasade 22 km för fort utanför skola. Miste körkortet.

klar

Artikellänk är kopierad

Haninges topppolitiker Michael Fridebäck (M) tryckte alldeles för hårt på gasen, trots att han befann sig utanför en skola.

Trafikpolisen mätte 52 kilometer i timmen på 30-sträckan – och tog hans körkort direkt. – Jag har erkänt och kommer att sona mitt brott, säger Fridebäck, som är ordförande för kultur- och fritidsnämnden  och ledamot i kommunstyrelsen.

Klockan var 15.35 i onsdags när polisen stoppade politikern utanför Fredrika Bremergymnasiet. Någon förklaring till fortkörningen har han inte, mer än att han måste tänkt på annat.

Du är ansvarig för ungas kultur och fritid i Haninge – och så kör du för fort utanför en skola. Det ser inte så bra ut? – Nej, det gör det inte. Det var fruktansvärt oansvarigt, och det är klart att det är negativt för mig som person och politiker. Men jag drar lärdom av detta. Oppositionen i Haninge tycker att förtroendet för Fridebäck är rubbat, men enligt M-ledningen kommer inte hans politiska uppdrag att påverkas.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro