ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans, 58, skrev låt till flyktingarna – skänker intäkterna till välgörenhet

Linnea Carlén · 14 Sep 2015
Uppdaterad 14 Sep 2015
"Eftersom jag håller på med musik och skriver musik tänkte jag att det passar bra att detta blir mitt bidrag", säger Hans Annellsson, 58.

"Eftersom jag håller på med musik och skriver musik tänkte jag att det passar bra att detta blir mitt bidrag", säger Hans Annellsson, 58. Foto: Montage: Ylva Ahlström & Matthias Schrader / AP


Viljan att hjälpa människor som flyr över Medelhavet och genom Europa är just nu stor. Musikern Hans Annellsson, 58, från Malmö är en av många som frågat sig vad han kan bidra med. Därför skänker han nu för all framtid samtliga intäkter från sin låt Välkommen hit” till välgörenhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Låten ”Välkommen hit” är egentligen en gammal sådan som Hans Annellsson gav ut redan 1995. Sedan dess har han skrivit om den lite, enligt honom som ett svar på Sverigedemokraternas människosyn, samhällströmningar och med den rådande konflikten i Syrien i åtanke.

I juni gav han ut en e-skiva där den proggiga, nyproducerade låten finns med. Han har nu bestämt sig för att försöka ge ett bidrag under den pågående flyktingkrisen genom att skänka alla framtida intäkter han får in från ”Välkommen hit” – i form av strömningar, nedladdningar och sålda album – till välgörenhet.

► LÄS MER: Jonas ställde in företagets Italienresa – skänker 400 000 till flyktingar

– Det var bara ren tillfällighet att den kom ut och att flyktingkrisen blev så uppenbar nu och att folk engagerar sig. Eftersom jag håller på med musik och skriver musik tänkte jag att det passar bra att detta blir mitt bidrag, säger han till Metro och fortsätter:

– Jag kan bidra med pengar i andra sammanhang också men eftersom jag har gjort den här låten och tycker att den beskriver hur jag ser på detta så tyckte jag att det känns rätt att göra det.

Pengarna kommer att gå till Rädda barnen, men att det blev just den hjälporganisationen var en tillfällighet det med. Även om låten redan har omkring tusen registrerade strömningar på Spotify är Hans Annellsson medveten om att det han till slut skänker kan ses som ett "oansenligt bidrag”.

► LÄS MER: Hon skänker hela sin riksdagslön till flyktinghjälp – utmanar andra

– Rädda barnen tar inte emot mindre bidrag än 400 kronor och kan jag komma upp dit under min livstid så skulle jag bli jätteglad, säger han och skrattar lätt.

– Om det flyter in 400 kronor så ska jag redovisa det på min Facebook-sida eller hemsida.

Många bäckar, brukar det ju heta.

– Precis. Man kan kritisera detta för att det inte blir mycket pengar, men man får göra vad man kan.

Hans Annellssons låt och e-skiva finns tillgänglig för lyssning och nedladdning på Spotify, Itunes, Tidal och Google Play.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro