ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans bil fyller 100 i år

Jonas Lundin · 8 Aug 2013
Uppdaterad 8 Aug 2013
Hans bil fyller 100 i år Hans Eriksson och sonen Alexander älskar båda den hundra år gamla mässings-T-Forden. –  Det är skoj att renovera och träffa många likasinnade, säger Hans Eriksson.

Hans bil fyller 100 i år Hans Eriksson och sonen Alexander älskar båda den hundra år gamla mässings-T-Forden. –  Det är skoj att renovera och träffa många likasinnade, säger Hans Eriksson. Foto: Linnea Svensson Arbab


Varje dag tar Hans Eriksson sin A-Ford från 1928 till jobbet. Att den går långsamt är ingen nackdel. – Detta är livet. Folk lyfter på ögonen och reagerar, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Hans bil fyller 100 i år 
  Alexander och Hans Eriksson med Ford-pickupen från 1928. Varje dag kör  Hans bilen till jobbet och väcker stor uppmärksamhet.
Hans bil fyller 100 i år Alexander och Hans Eriksson med Ford-pickupen från 1928. Varje dag kör  Hans bilen till jobbet och väcker stor uppmärksamhet.Foto: Linnea Svensson Arbab
Hans bil fyller 100 i år
Hans bil fyller 100 i årFoto: Linnea Svensson Arbab

Tre av Sveriges tio äldsta veteranbilar finns i Stockholm, men i Skåne är chansen störst att få syn på en. Det visar ny statistik från Transportstyrelsen. Metro har träffat Hans Eriksson som är stolt ägare till flera veteranbilar. Det händer ofta att människor stannar till och fotar bilarna. I dag har han med hjälp av sonen Alexander kört ut sin glänsande mässings-T-Ford med fyra cylindrar på trottoaren. 

Sedan 1913 har den på hel- eller halvfart rullat fram i cirka 40 kilometer i timmen på vägarna. 

– Den har ingen startmotor och ingen generator, men den har tuta, säger han och trycker till i hornet. 

Alexander delar sin pappas intresse. På lördag kör de båda till en A-Fordsträff i Vinslöv med pärlan i samlingen, en fyradörrars lyxmodell från 1929. 

Där lär Alexander inte träffa många jämnåriga. 

– Det finns ett vikande intresse för veteranbilar bland yngre, som oftast inte vill ta hand om dem efter sina föräldrar. säger Sune Svensson, ordförande i Motorhistoriska klubben i Skåne.

Men det gäller inte Alexander Eriksson. 

– Det är klart jag ska fortsätta efter pappa. Bilarna är en del av livet, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro