ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans företag lamslogs av nätrazzian

Andréas Jelvefors, David Baas · 2 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Riyad Racho på Valhalla trafikskola drabbades av fildelningsrazzian.

Riyad Racho på Valhalla trafikskola drabbades av fildelningsrazzian. Foto: Theresia Bråkenhielm


klar

Artikellänk är kopierad

När polisen slog till mot fildelningssajten Pirate Bay drabbades många oskyldiga sajtägare hårt när webbhotell stängdes.

– Det känns för djävligt. Vi förlorar både tid och pengar. Vi jobbar seriöst, men nu tror kunderna att vi är ett blufföretag, säger Riyad Racho, som driver Valhalla trafikskola i Stockholm.

Vid polisens razzia på onsdagen beslagtogs servrar hos webbhotell där fildelningssajten Pirate Bay låg. På servrarna fanns också många andra sajter som inte har något med fildelning att göra.

Ett av de företag som drabbats är Valhalla trafikskola. På deras sajt kan kunderna boka och avboka körlektioner och göra teoriprov. Dessutom sköts nästan all marknadsföring via sajten. Riyad Racho har kontaktat både polisen och webbhotellet, men ingen kan berätta när sajten kommer i gång igen.

– Det är några företag som har hört av sig till oss. Vår ambition är att den olägenhet som har drabbat dem ska bli så kortvarig som möjligt. Det är något som vi nu prioriterar, säger Ulf Göranzon, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Enligt tidningen Computer Sweden har en mejlinglista bland drabbade företag dragits i gång. Flera företag förbereder också en grupptalan mot polisen. Kompensation utgår dock normalt sett inte när myndighetsbeslut drabbat människor.

klar

Artikellänk är kopierad

Andréas Jelvefors, David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro