ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans Galaxy S4 brände sönder både laddare och kudde

Aron Andersson · 24 Jul 2013
Uppdaterad 24 Jul 2013

Foto: Scanpix


Ali Reza vaknade av att något luktade bränt. När han sträckte sig efter mobilen hade laddaren smält – och bränt sönder kudden.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Hans Galaxy S4 brände sönder laddaren och kudden
Hans Galaxy S4 brände sönder laddaren och kuddenFoto: Privat

På fredagen åkte Ali Reza till Farsta Centrum i Stockholm för att köpa en mobiltelefon. Men den sprillans nya Samsung Galaxy S4 som han åkte hem med blev inte långlivad. Redan natten till måndag smälte laddaren sönder. – Jag vaknade av lukten och tänkte "vad fan?". Så jag kollade min telefon som jag laddade i datorn, men det var nära att jag brände handen, säger Ali Reza till Metro.

Mobilen och laddaren hade blivit så varma att sladden gick av. Kvar i mobilen sitter själva usb-kontakten som har smält sönder, och som inte går att ta loss. Och på kudden finns ett brännmärke efter telefonen. 

I butiken blev personalen förvånad när Ali Reza lämnade tillbaka mobilen. – De blev chockerade över vad som hänt med telefonen. De tog telefonen och en bild på kudden och ska kontakta mig.

► LÄS MER: Dålig laddare kan ha orsakat Iphonedöd

Galaxy S4 är en av de bäst säljande mobilerna på marknaden och Samsung säger till Metro att de inte känner till något liknande fall med modellen. – Enligt vår kännedom finns det i dag inga fall av överhettade S4:or, säger Erik Juhlin, presskontakt på Samsung Sverige. – Alltid när sådant här händer vill vi be konsumenten komma in med telefonen så att vi kan se vad som hänt och i detalj undersöka telefonen.

Vad kan annars orsaka att laddaren smälter?– Det är inget som jag vågar svara på, det måste undersökas från fall till fall. Varje enhet måste undersökas av vår serviceorganisation.

Är det farligt att ladda mobilen vid sängen när man sover?– Det finns ingen anledning till oro när det gäller att ladda våra telefoner. Dock finns det ett få antal fall där batteri eller telefon överhettats. Men i alla dessa fall har det visat sig att inte originalladdare eller originalbatteri använts.

Ali Reza önskar nu att han hade valt en annan mobil. – Jag tror inte på Galaxy längre, det känns inte tryggt på något sätt. Jag gick tillbaka till min gamla telefon, säger han.

► LÄS MER: Pojke fick elstöt av sin mobil

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro