ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans gran har stått i 40 år – här är den sorgliga anledningen

Tomas Lundin · 26 Dec 2014
Uppdaterad 26 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Den här granen kanske inte står så grön och grann i stugan – men den har en historia. Neil Olson satte upp granen 1974 när två av hans sex söner åkte iväg för att delta i Vietnamkriget. När alla sex sönerna kommer hem till jul åker granen ut.

– Barren sitter kvar av en anledning. Det är övernaturligt, säger han till Wausau Daily Herald

89-åringen säger att han fortfarande kan se sönerna sitta runt granen och öppna paket när han tittar på den.

Belysningen var redan urgammal när den sattes upp och och Neil har inte vågat tända den sedan 1974. Att ge sig på att ta bort den eller sätta dit en ny skulle vara katastrof för granen.

Guiness rekordbok saknar ett rekord för längst stående julgran så om det är världens äldsta naturliga julgran är oklart, men sannolikt.

Än så länge har bara fem av sönerna, som alla är mellan 50 och 60, firat jul hos 89-åringen i Wisconsin. Den sjätte, med det passande namnet Barry, är funktionshindrad efter sin tid i Vietnam. 

– Jag är säker på att barren kommer trilla av med en gång om min sjätte pojke kommer hem, säger han till Wausau Daily Herald.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro