ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans historia är så icke trovärdig”

Clarence Frenker · 18 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Mats Alm blev som väntat omhäktad på onsdagen i Falu Tingsrätt, misstänkt för mordet på sambon Linda Chen, enligt TT.

Falu tingsrätt finner fortsatt att mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Mannen ställs på nytt inför häktningsdomaren den 1 december.

– Det har tidigare förelegat sannolika skäl för mord, och min bedömning är att det fortfarande är så, säger kammaråklagare Niclas Eltenius.

Senast i måndags pressades Mats Alm i förhör om sin inblandning i fästmön Linda Chens död. Samtidigt genomfördes nya undersökningar av parets gemensamma bostad.– Vi lade fram vissa nya omständigheter kring brottet, säger Lars-Ola Söre-stad, chef för länskriminaljouren i Dalarna.

Polisen lutar sig nu åt den tekniska bevisningen. Ytterligare analysbesked från SKL väntas. Hittills har dödsorsak inte kunnat fastställas, enligt polisen.

Jerzy Sarnecki, kriminolog

Hur stor är sannolikheten att åtal väcks? – Stor. Det är svårt att föreställa sig att han inte dödat henne. Hans historia är så icke trovärdig att man fortsätter gräva.

Utredarna lutar sig åt teknisk bevisning. Vad är det?– Framför allt DNA-bevisning. Sedan finns det många andra omständigheter, men den stora frågan är hur hon dött.Hur bråttom är det att presentera nya bevis?– Bråttom. För varje om­häktningsförhandling måste åklagaren ha kommit ytterligare lite längre i utredningen.

Louise Bjurwill, advokat

Hur stor är sannolikheten att åtal väcks? – Jag förutsätter att åtal väcks men det är möjligt att han får sitta häktad en tid innan dess.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro