ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans hurrade när asylboenden brann: De ska brinna i helvetet”

Ida Gustafsson · 2 Mar 2016
Uppdaterad 2 Mar 2016
I höstas genomfördes ett brandattentat mot det planerade asylboendet i Oderljunga, utanför Perstorp i norra Skåne.

I höstas genomfördes ett brandattentat mot det planerade asylboendet i Oderljunga, utanför Perstorp i norra Skåne. Foto: TT


När det brann på planerade flyktingboenden i Sverige satt folk på Facebook och hyllade dåden. En av dem är Hans”. ”Dom har ingenting här att göra överhuvudtaget”, säger han i veckans Uppdrag Granskning.

klar

Artikellänk är kopierad

I höstas brann det på flera planerade flyktingboenden i nordvästra Skåne, Höör, Klippan, Perstorp och Bjuv. Ingen av bränderna har lett till åtal. Under perioden då det var som flest brandattentat mot planerade flyktingboenden i Sverige var det många som satt och hejade på hemma och som skrev på Facebook att de tyckte det var bra. Uppdrag granskning i SVThar denna vecka sökt upp en av dem, en man som de valt att kalla för Hans. 

► LÄS MER: Över 40 asylboenden har brunnit 

Hans har jobbat som lärare i ett invandrarätt område och han säger att det påverkat honom mycket. Han berättar om knivhot, slagsmål och mordhot som inte har lett till några åtgärder av skolledningen. Han har blivit så pass kritisk till invandrare att han tycker att det är bra när asylboenden sätts i brand. 

Uppdrag granskning: Du förordar ju också ett icke civiliserat sätt det vill säga tända på och till och med folk som kan brinna inne . 

– Ja, och det ska du få svar på den här gången, det skiter jag fullständigt i om de är muslimer. De kan fan brinna i helvetet. Det är fullt och fast att så är det .► LÄS MER: Flyktingboenden hemliga efter hot

Hans säger att om det brinner någonstans så sitter han ”i stort sett” hemma och hurrar. 

UG: Är du inte rädd för dig själv att du har blivit så...

– Nej, det är jag inte. Men det enda jag är rädd för det är att vi ska råka illa ut, familjen.

Uppdrag granskning sänds i kväll, onsdagen 2 mars, på SVT1 klockan 20.00. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro