ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans ironiska inlägg om invandrare delas av tusentals

Tomas Lundin · 11 Sep 2014
Uppdaterad 11 Sep 2014

Dessa invandrare alltså” … det börjar som ett invandrarkritiskt Facebookinlägg – men plötsligt vänds allt upp och ner. Fredrik Antonssons ironiska inlägg har delats och kommenterats tusentals gånger. – Jag tror inte jag skulle ställa mig och hjälpa en främmande människa några timmar oavsett härkomst, säger han till Metro.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Antonsson, 31, från Mariannelund, hade tänkt tillbringa hela dagen med att skyffla jord ifrån trädgården, men efter att en främling bestämde sig för att hjälpa till blev det tid över för fika. 

”Där jag ska slänga jorden bor det en invandrad familj i närheten, mannen i familjen (som jag aldrig tidigare träffat) erbjuder mig sin hjälp”, skriver han i Facebookinlägget, som delats över 5 000 gånger och gillats av över 40 000 personer.

– Jag skrev väldigt ironiskt på det sätt som man kan tänka sig att någon skriver om de vill spy galla över ”de där invandrarna” ungefär, säger Fredrik Antonsson till Metro.

De flesta reaktionerna beskriver han som positiva, även om han tvingats stänga av kommentarerna på Facebookinlägget efter drygt 300 kommentarer.

– De flesta har varit positiva, men en del är kritiska och säger ”ja då har han väl träffat en av de bra” och ”men alla är inte sådär”. 

Fredrik berättar att det finns många asylsökande i Mariannelund och att hans erfarenheter är positiva.

– Det man oftast hör om är den negativa bilden, de som förstör eller begår brott. Den bilden tycker jag är överrepresenterad och de här goda sakerna har inget utrymme. 

Ska du bjuda tillbaka på tjänsten?– Ja, vi har kontakt och jag tänker att jag ska försöka men det är tveksamt om jag får hjälpa till. Oavsett kan det vara uppskattad bara att man ger tid och pratar. Det är mitt och alla andras ansvar, både de som bott i Sverige i många generationer och de som just kommit hit, att lära känna och lära av varandra.

Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro