ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans mobil bombarderades av SL-beställningar

Aron Andersson · 23 Jan 2014
Uppdaterad 23 Jan 2014

Vi har dessvärre slut på biljetter i dag så ni får åka gratis”. Det oväntade beskedet fick en person som försökte köpa sms-biljett av SL. Sedan tjänsten bytte nummer är det flera beställningar som hamnat fel.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Jimmy Nore i Haninge berättar för DN att han fått flera sms-förfrågningar från personer som försöker köpa SL-biljett. Sedan företaget bytt nummer är det bara några siffror som skiljer hans nummer från SL:s. – Första gången någon skickade ”Ha” till mig undrade jag vad det var frågan om och spårade numret till en person i Solna. När jag förstod att det var sms-biljetter de var ute efter förklarade jag att de hamnat fel. Men när det var som värst fick jag mellan 50 och 70 sms i veckan, säger han till tidningen.

”Ha” är en beställningskod för sms-biljett som genererar ett automatiskt svar från SL. Men för ett år sedan bytte de nummer på tjänsten, från ett kortnummer till ett vanligt mobilnummer. Efter det är det även andra personer som hört av sig till SL och klagat på att folk skickat sina beställningar fel. – Vi erbjöd oss att betala för omkostnader, att köpa loss det numret som privatpersonen hade. Men det blev inte så utan personen bestämde sig för att behålla numret, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på SL, till DN, om ett annat fall.

Jimmy Nore har haft sitt mobilnummer i tio år och är inte särskilt intresserad av att byta, men det tänker SL inte heller göra. – Det är jättebeklagligt att privatpersoner bombarderats med sms. Men vid det här laget är vårt nummer så pass allmänt känt att vi har inga planer på att byta, säger Jesper Pettersson till DN.

LÄS OCKSÅ: Problem för nya sms-biljetter

SE ÄVEN: Så lätt löper bedragare sl-biljett

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro