ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hans motto: Ett barn i skola för varje anställd

Kristian Borglund · 1 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Hans-Olof Ulmestad anställer indoneser från Lund.

Hans-Olof Ulmestad anställer indoneser från Lund. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

För Hans-Olof Ulmestad, 38, går jobb och välgörenhet hand i hand. Från sin laptop i Lund utvecklar han sin egen business – och bidrar samtidigt till en positiv utveckling i Indonesien.

Hans-Olof Ulmestad, 38, är ett exempel på hur allt fler egenföretagare väljer att integrera socialt ansvarstagande i sin verksamhet.

Hans affärsidé går ut på att ta fram mängder av smala, nischade svenskspråkiga sajter på webben som i sin tur genererar pengar från Google-annonser, och tillväxten går rekordsnabbt:– Den senaste tiden har vi lanserat en ny sajt om dagen, säger han.

Hundratals sajter skapas, om alltfrån stickning till styrketräning. Tillväxten är direkt kopplad till det utvecklingsteam av webbdesigners och it-tekniker i Indonesien som Hans-Olof Ulmestad leder med hjälp av en svensk projektledare på plats.

Han tillämpar en-för-en-principen: För varje indones han anställer, försörjer hans företag även skolgången för ett barn i landet, i samarbete med SOS Barnbyar.

Men i ansvarstagande är själva "varandet" minst lika viktigt, resonerar han:– Ja, hur man är som företag. Jag är exempelivs mån om att vi skapar trygghet, att vi ser till att hälften alla som anställs är kvinnor och ger medarbetarna inflytande och delaktighet i planering. Genom handling vill vi vara ett föredöme för andra företag.

Så här kan du göra

Playing for change

Har du själv ett stort hjärta? Ja, det är klart att du har.

Är du dessutom entreprenör i sinnet? Då kan ”Playing for change” vara något för dig.

I satsningen ”Playing for change”, som Metro står bakom, får sociala entreprenörer chansen att förverkliga idéer som ger barn och unga i utsatta områden en extra chans att utveckla sina möjligheter.

Har du en idé som främjar barn och ungas rätt till lek? Och som har potential att omsättas i en affärsverksamhet? Ta chansen att förverkliga idén på www.playingforchange.se

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro