ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hantverkare får fängelse för mordbrand mot kund

Evelina Olsson · 16 Apr 2012
Uppdaterad 16 Apr 2012

Foto: Scanpix/ Arkiv


En hantverkare i Malmö döms till tre års fängelse för mordbrand riktad mot en missnöjd kund.

klar

Artikellänk är kopierad

En natt i november förra året bestämde sig hantverkaren för att gå 1,5 mil till fots för att konfrontera en missnöjd kund. Det hela slutade med att han anlade en brand vid ytterdörren till fastigheten.

– Jag slet väldigt mycket för att utföra ett bra arbete. När hon dök upp och ifrågasatte det jag gjorde brast det för mig, berättar den 29-årige mannen i förhör.

I domen framgår det att kvinnan höll inne med en betalning då hon ansåg att jobbet var dåligt utfört. Hantverkaren, som i ett annat sammanhang blivit lurad på en lön, berättar att han var rädd för att bli lurad igen. Dessutom hävdar mannen att han hört på omvägar att den gamla kvinnan kommenterat hans sociala ställning på ett nedsättande vis.

Den aktuella kvällen begav han sig till kvinnan för att dels konfrontera henne om kommentarerna, dels den obetalda fakturan. Han knackade på hennes dörr men fick inget svar. I ren ilska hällde han ut bensin som han hade haft med sig i en liten flaska och tände eld. Kvinnan, som låg och sov, berättar att hon väcktes av en smäll och såg lågorna vid dörren. Hon hämtade en spann med vatten och lyckades efter flera försök släcka elden.

Hovrätten skärper nu straffet för hantverkaren från två och ett halvt till tre års fängelse för mordbrand. Rätten menar att mannen rimligtvis insett risken för att det skulle brinna okont-rollerat och att han haft en likgiltig inställning till om branden skulle innebära fara för kvinnans liv. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro