ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är (de obekväma) frågorna du bör ställa tidigt i förhållandet

Metro · 24 Maj 2019
Uppdaterad 24 Maj 2019

Foto: Unsplash


I början av ett förhållande känns ofta allt väldigt bra. Men det finns några frågor som är viktiga att ställa i början, för att få en öppen och ärlig relation. Är du på jakt efter en bra matchning? Spana då in dejting-appen happn. 

klar

Artikellänk är kopierad

Har du nyligen gått in i en ny relation där allt känns bra? För att redan från början skapa en öppen och ärlig kommunikation finns det några frågor som är viktiga att ta upp. Just för att ert förhållande ska vara öppet med bra kommunikation och där du kan vara dig själv redan från början.

Kanske har du ännu inte mött en bra matchning? Att dejta på nätet är väldigt vanligt idag och ett utmärkt sätt att träffa nya människor på. Spana in den smarta dejting-appen happn. Där får du upp alla personer som du passerat som också har appen, som redan delar samma intressen som dig i det vardagliga livet.

Happn är gratis och du kan ladda ner appen här!

1. Vad får dig att känna dig älskad och uppskattad?

Det kanske känns självklart för dig hur du vill bli behandlad för att känna dig älskad. Men ibland uppfattar vi kärlek och uppskattning på olika sätt. Till exempel vill vissa få uppskattning via ord och andra via handlingar. Se till att fråga din partner hur hen känner sig älskad.

2. Vad har du för sexbehov?

Visst kan det kännas stelt att prata om sex och lust i början, vi skippar gärna att prata om det och hoppas på att det ska lösa sig av sig självt. Vill du leva i en öppen och sund relation är det viktigt att faktiskt prata om det. Förhoppningsvis hittar ni en balans som passar er båda.

3. Kan du tänka dig att gå i parterapi om det skulle behövas?

Har ni som mål att leva i en långvarig relation är det bara att inse, ni kommer gå igenom svåra perioder. Att redan tidigt diskutera frågan om terapi är en bra idé. Att ta hjälp utifrån har underlättat för många par – och förhoppningsvis er också!

4. Hur reagerar du när du blir arg?

Det är normalt att inte alltid vara eniga. Det är till och med hälsosamt att diskutera och argumentera. Men det är inte lika hälsosamt att bråka utan att komma fram till vad som orsakat problemet. Våga fråga din partner hur hen reagerar under ilska för att ni lättare förstår varandra när ni hamnar där.

5. Vart ser du dig själv om fem år?

Det kan kännas jobbigt, men framtiden är viktig att prata om. Kanske vill din partner plugga eller flytta utomlands. Det är isåfall något som skulle påverka dig också och därför viktigt att prata om. Vem vet, du lockas kanske också av några år utomlands?

6. Vart går din gräns när det kommer till otrohet?

Det här är en viktig fråga att ta upp redan tidigt i er relation. Har ni olika uppfattningar om vad som är okej och inte okej är det bra att lyfta det. Förhoppningsvis kommer ni fram till något ni båda tycker är att gå ”över gränsen”.

7. Vill du skaffa barn i framtiden?

Vet du om att du vill skaffa barn i framtiden, eller inte vill det, så är det viktigt att prata om det så ni ser likadant på framtiden. Men se till att vänta några dejter så att du inte uppfattas som allt för på och skrämmer iväg personen.

Ladda ner dejting-appen happn här!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro