ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är 10 bästa feelgood-filmerna på Netflix 2017

Niklas Wennergren · 9 Jun 2017
Uppdaterad 9 Jun 2017
"Clueless", "Yes man" och "Forrest Gump" är tre bra feelgoodfilmer på Netflix.

"Clueless", "Yes man" och "Forrest Gump" är tre bra feelgoodfilmer på Netflix. Foto: Rex


Är du bakis, sjuk eller har hjärnan bara gått på högvarv? Vi vet vad du behöver – något lättsmält och uppmuntrande. Här är tio filmer på Netflix – både nya och gamla – som garanterat får dig på bättre humör.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Ugc/Studio Canal+/Kobal/REX/Shutterstock

”Amelie från Montmartre” (2001)

En modern klassiker som gör dig varm i hela kroppen. Unga Amelie jobbar på ett kafé i Paris och lever i sin egen lilla värld. En dag bestämmer hon sig för att börja hjälpa dem runt henne – och längs vägen upptäcker hon kärleken.IMDB-betyg: 8,4/10.

Trailer.

Paramount/Kobal/REX/Shutterstock

”Forrest Gump” (1994)

Tom Hanks är fantastisk som Forrest Gump, en man med begränsat IQ men ett stort hjärta. Under de tre decennier som filmen utspelar sig lyckas han bli toppidrottsman, krigshjälte i Vietnam och framgångsrik affärsman – samtidigt som han försöker vinna sitt livs kärlek Jenny. Filmen tog hem sex Oscars för bland annat bästa film, bästa manliga huvudroll och bästa regissör.IMDB-betyg: 8,8/10.

Trailer.

Moviestore Collection/REX/Shutterstock

”I love you, man” (2009)

När Peter Klaven (Paul Rudd) har friat till sin drömtjej och fått ja upptäcker han att han inte har någon bästa vän som kan vara best man på bröllopet. Efter en rad mer eller mindre lyckade mansdejter träffar han karismatiska Sydney Fife (Jason Segel) och de blir snabbt bra kompisar. Men samtidigt som vänskapen spirar börjar det knaka i Peters relation… Bästa scen: ”Slappin da bass”.IMDB-betyg: 7,0/10.

Trailer.

Courtesy of Warner Bros. Picture/The Moviestore Coll/REX/Shutterstock

”The intern” (2015)

Robert De Niro spelar en sansad 70-årig änkling som inte är helt nöjd med livet som pensionär. När en nätbutik för mode i närheten söker seniorpraktikanter tar han chansen. På den hippa nätbutiken paras han ihop med den till en början väldigt skeptiska – och stressade – chefen spelad av Anne Hathaway. Lustigheter följer så klart. Och efter ett tag ömsesidiga lärdomar.IMDB-betyg: 7,1/10.

Trailer.

Warner Bros/Kobal/REX/Shutterstock

”Yes man” (2008)

Efter en bitter skilsmässa finner sig den försiktiga banktjänstemannen Carl (Jim Carrey) plötsligt på ett självhjälpsmöte där deltagarna uppmanas att säga ja till allting under ett år. Carl antar utmaningen och plötsligt blir hela hans tillvaro lite mer äventyrlig. Under sina eskapader träffar han bland annat Allison (Zooey Deschanel), en oortodox ung kvinna, som han blir kär i.IMDB-betyg: 6,8/10.

Trailer.

Paramount/Kobal/REX/Shutterstock

”Clueless” (1995)

Skolans populäraste tjej, rikemansdottern Cher (Alicia Silverstone i sitt livs roll), bestämmer sig för att ta klassens nykomling Tai (Brittany Murphy) under sina vingar. Sällan har tonårslivet varit så hippt, coolt och trendigt som i ”Clueless” – kanske aldrig i Sverige. En riktig 90-talsklassiker!IMDB-betyg: 6,8/10.

Trailer.

Snap Stills/REX/Shutterstock

”Juno” (2007)

Tonårstjejen Juno (Ellen Page) blir av misstag gravid med sin bästa vän. Hon bestämmer sig för att klokast vore att lämna barnet till en perfekt adoptivfamilj – men att hitta den är lättare sagt än gjort. Det allvarliga ämnet till trots är ”Juno” en charmig och upplyftande film.IMDB-betyg: 7,5/10.

Trailer.

Richard Cartwright/New Line/Avery Pix/Kobal/REX/Shutterstock

”Wedding crashers” (2005)

Singelkillarna John (Owen Wilson) och Jeremy (Vince Vaughn) är kollegor och bästa vänner med en alldeles speciell gemensam hobby – att våldgästa bröllop. Livet är en fest tills den dag då leken plötsligt blir på allvar. Gapskratt kan utlovas.IMDB-betyg: 7,0/10.

Trailer.

Moviestore Collection/REX/Shutterstock

”Fira med Ferris” (1986)

High school-eleven Ferris Bueller (Matthew Broderick) är expert på att skolka utan att någon märker det. Strax innan det är dags för examen bestämmer han sig för att skippa skolan och ta med flickvännen Sloane och hans skeptiska bästa kompis Cameron ut på äventyr i Chicago. En 80-talsklassiker som håller än.IMDB-betyg: 7,8/10.

Trailer.

Andrew Schwartz/Paramount/Scott Rudin Prods./Mfp/New Century/Sor Prods./Kobal/REX/Shutterstock

”School of rock” (2003)

Efter att Dewey (Jack Black) fått kicken från sitt rockband tvingas han ta ett jobb som lärarvikarie på en stel privatskola för att få det att gå runt. Det dröjer inte länge förrän han har förvandlat klassen till ett rockband. Jack Black i högform.IMDB-betyg: 7,1/10.

Trailer.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Wennergren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro