ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är 10 vanliga livsmedel som kan vara farliga för dig

Filip Joelsson, Jonna Nordlund · 24 Dec 2017
Uppdaterad 24 Dec 2017

Är champinjoner cancerframkallande och hur mycket arsenik är det egentligen i ris? Metro har gått igenom Livsmedelsverkets rekommendationer när det gäller intag av några av våra vanligaste livsmedel.

klar

Artikellänk är kopierad

Linfrön

Ätt äta för mycket linfrön kan få oönskade konsekvenser eftersom fröna innehåller ämnen som bildar vätecyanid – vilket i sin tur kan leda till yrsel, trötthet och domningar i armar och ben, enligt Livsmedelsverket. Det är främst vid förtäring av krossade linfrön som problemen kan uppstå, eftersom kroppen lättare tar in innehållet i fröna då. Äter man hela linfrön krossas endast ett fåtal, och majoriteten slinker ner otuggade. Livsmedelsverket avråder helt från att äta krossade linfrön, men påpekar samtidigt att det är okej att äta en till två matskedar hela linfrön per dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
Jonna Nordlund
Jonna Nordlund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro