ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är 11 prylar du kommer att vilja köpa 2015

Aron Andersson · 17 Jan 2015
Uppdaterad 17 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Fler smarta kläder, vassare mobiler och självvattnande blomkrukor. Här är några av nästa års hetaste, och mest efterlängtade, prylar.

1. Apple Watch. Det är så klart omöjligt att göra en sådan här lista utan att inkludera Apples smarta klocka, hur trötta vi än må vara på den vid det här laget. Den kommer troligtvis bli en av årets största försäljningssuccéer. Detta trots att den redan på förhand har klara brister jämfört med andra smarta klockor som finns att köpa redan i dag och trots det stora försprång konkurrenterna har.

2. Oneplus Two. Priset för årets bästa marknadsföring går till Oneplus. För att köpa deras Android-mobil från fjolåret behöver du en särskild inbjudan. En anledning är troligtvis att den kinesiska uppstickaren inte kan producera tillräckligt stora volymer tillräckligt fort. Många ville nämligen köpa mobilen. I år kommer uppföljaren. Vilket Android-fan kommer inte vilja ha en högpresterande mobil till ett alldeles för lågt pris?

3. Oculus Rift. Det har talats så länge om Oculus Rift nu att VR-bubblan riskera spricka innan de ens finns på marknaden. Men i år är det dags – tror vi. Med nya pengar från Facebook sedan företagets köptes upp under 2014 ser det ut som att en konsumentversion av Oculus Rift släpps under 2015. Användningsområdena är flera. Förutom interaktiva spel och filmer finns det exempel på mäklare som använder tekniken för virtuella husvisningar.

4. LG:s dubbla tvättmaskin. Märkligt nog var LG:s nya tvättmaskin något som drog många ögon till sig när den visades upp på CES-mässan i början av januari. Det beror på att Twin Wash inte bara är en tvättmaskin, utan två. I maskinens sockel, gömd i en utdragbar låda, gömmer sig nämligen en extra centrifug som kan lastas med extra tvätt. Perfekt för den som inte vill blanda all tvätt, men ändå inte hinner ägna hela dagen åt att tvätta kläder.

5. Google Project Ara. Den här modulära mobilen, där användaren själv får plocka ihop delarna, har funnits som koncept ett bra tag nu. Under 2015 börjar den användas på riktigt. Först på test i Puerto Rico, men när det avslutats kommer den börja säljas. Konceptet är enkelt: tröttnar du på kameran behöver du inte köpa ny mobil, bara byta ut kameran.

6. Steam Machine. Du har redan ett Wii U. Du har Xbox One. Du har Playstation 4. Men du orkar inte köpa en klumpig PC och missar alltså ändå massa spel. Räddningen kan bli Steam Machine. De flesta PC-spel säljs via mjukvaruplattformen Steam, och nu kommer alltså en konsol (eller snarare en hel drös konsoler) med operativsystemet SteamOS. Vi kommer få veta mer om framtiden för Steam Machine på årets stora spelutvecklarmässa, GDC, i San Francisco i början av mars i år.

7. HTC One. För Android-älskare står valet oftast mellan Samsung, Sony, LG eller HTC. Tills det började dyka upp massa kinesiska utmanare förra året det vill säga. Märken som Xiaomi och Oneplus börjar bli farliga för de stora mobiljättarna. Men den som är mer klassisk i sin smak går nog och väntar på nästa HTC One. Den 1 mars kommer mobilen att visas upp för första gången.

8. Parrot Pot. Vanligtvis sysslar franska Parrot med leksaker som drönare och hoppande robotar eller ljudutrustning som högtalare och hörlurar. Men med Pot släpper företaget sin första blomkruka. Vad skiljer Pot från vanliga blomkrukor? Den vet precis hur mycket vatten och näring dina växter behöver. Och den kan själv se till att de får det, så länge du fyller den med vatten. Du får själv veta precis hur växterna mår genom en app till mobilen.

9. Lametric. Det finns en del så kallade ”dashboards” redan. Alltså en form av ”instrumentbrädor” i fysisk form som visar dig diverse information från nätet i kortformat. Det kan vara interaktioner på Twitter, Facebook, väderleksrapporten, börsnoteringar, sportresultat, med mera. Men Lametric gör det inte bara väldigt snyggt och anpassningsbart, utan även i ett paket som även fungerar som trådlös högtalare. Perfekt på skrivbordet.

10. Rocketskates. På årets stora elektronikmässa, CES, i Las Vegas, där många av 2015 års nyheter visades upp för första gången, var det ”Rocketskates” som lockade allra mest på förhand. Alla produkter med raket i namnet väcker automatiskt habegäret, raketost inkluderat. De här Segway-inspirerade rullskridskorna kommer med största sannolikhet inte att bli någon storsäljare, men för rätt målgrupp kommer det skänka stor glädje.

11. Iphone 6S. Självfallet kommer även Apple att uppdatera sin mobiltelefon, någon gång efter sommaren gissningsvis. Om Iphonejätten följer tidigare års uppdateringscykler så handlar det visserligen om en mindre uppdatering, som gör mobilen snabbare. Men det gör inte mobilen mindre efterlängtad.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro