ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är 12 sevärda politiska dokumentärer på Netflix

Natalie Demirian · 28 Aug 2018
Uppdaterad 28 Aug 2018

Så här i valtider diskuteras politik mer än någonsin. Har det gett dig mersmak? Här är 12 sevärda politiska dokumentärer att streama på Netflix.

klar

Artikellänk är kopierad

”The propaganda game” (2015)

Den spanska filmaren Álvaro Longoria står bakom den här dokumentären, som är filmad som en videodagbok. Vi får följa hans besök i Nordkorea, där han undersöker landets propagandamaskin.

”Auschwitz: The nazis and the ‘final solution’” (2005)

Den här BBC-dokumentärserien i sex delar berättar om koncentrationslägret Auschwitz genom att kombinera intervjuer med tidigare fångar och fängelsevakter med återskapande av relevanta händelser.

”The final year” (2017)

Vi får följa med Barack Obama under hans sista mandatperiod som USA:s president. Filmskaparna följer med honom och hans utrikespolitiska team till 21 länder.

”Refugee” (2016)

Fem prisbelönta fotografer följer med och dokumenterar de tuffa förhållandena som flyktingar lever under.

”Winter on fire” (2015)

Den här dokumentären har taglinen ”Ukraines fight for freedom”. Under loppet av 93 dagar utvecklas fredliga studentdemonstrationer till en våldsam revolution i Ukraina.

”Before the flood” (2016)

Skådespelaren och miljökämpen Leonardo DiCaprio talar med bland andra påven, Barack Obama och Elon Musk i den där dokumentären där han undersöker konsekvenserna av klimatförändringar som människan skapat.

”Cuba libre” (2015)

I åtta delar skildras Kubas historia under taglinen ”Från Columbus till Castro”. Vi får se en nation som präglats av utländsk erövring och kalla krigets politiska spel.

”Emmanuel Macron: Vägen mot segern” (2017)

Precis som det låter får vi följa hur det gick till när Emmanuel Macron blev Frankrikes yngsta president någonsin.

LÄS MER
Paret Obama har tecknat avtal med Netflix

”Trump: An american dream” (2018)

I den här nya dokumentären i fyra delar berättar vänner, kollegor och kritiker om Donald Trump, och vi får följa USA:s president igenom fem årtionden.

”El fin de ETA: Separatiströrelsens sista dagar” (2017)

ETA var en baskisk separatistisk rebellgrupp som är stämplat som en terrororganisation av bland andra FN och EU. Den här dokumentären skildrar processen som ledde till att de, efter 50 år, la ner sina vapen.

”The square” (2013)

Den Emmybelönade dokumentären om revolutionen i Egypten 2011 under den arabiska våren och de uppror som störtade två regimer.

”Incorruptible” (2015)

”Incorruptible” handlar om valet 2012 i Senegal, där landets gator intogs av en ungdomsrörelse som gjorde revolt mot regimen.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro