ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är 13 sevärda icke-engelskspråkiga serier att streama

Natalie Demirian · 23 Jan 2019
Uppdaterad 23 Jan 2019

Hos streamingtjänsterna blir det lätt så att engelskspråkiga succéserier tar över i flödet. Och de svenska serierna har många redan koll på. Men tittar du en extra gång så kommer du att upptäcka att det finns en hel del icke-engelskspråkiga guldkorn att se. Här är 13 exempel.

klar

Artikellänk är kopierad

”La casa de papel” (Netflix)

Den här spännande spanska succéserien är enligt Netflix deras mest sedda icke-engelskspråkiga serie. Professorn, som han kallas, rekryterar kriminella för att försöka genomföra en spektakulär kupp mot Spaniens kungliga myntverk. Var beredd på att sitta på helspänn.

”Blinded by the lights” (HBO Nordic)

I åtta delar får man följa en kokainlangares liv i en vecka i den här polska serien. Langarens annars välorganiserade liv vänds plötsligt upp och ner och han tvingas ta sitt livs viktigaste beslut.

”The rain” (Netflix)

En av huvudrollerna spelas av svenska Alba August, men serien är dansk och handlar om ett dödligt virus som sprids med regnet som gör att ett syskonpar söker skydd i en bunker. När de kommer ut därifrån upptäcker de att världen som de minns den är helt förändrad.

”Förväxlingen” (SVT Play)

Den här turkiska serien är maxad med dramatik och slow motion, och handlar om två familjer som blir en del av varandras liv när deras nyfödda döttrar av misstag förväxlas på sjukhuset. Den ena dottern växer upp i en rik familj, den andra i en fattig.

”La casa de las flores” (Netflix)

Den mexikanska dramakomedin ”La casa de las flores” kretsar kring familjen de la Mora och har precis allt man kan önska i dramaväg, lögner och galna twister. Den kommer, som tur är, snart med en andra säsong.

”Elitskolan” (Netflix)

Ett mord har begåtts på en exklusiv privatskola. Men vem är den skyldige? Den spanska serien kretsar kring de priviligierade eleverna på skolan och tre elever från en kommunal skola som får möjligheten att börja där när deras egen skola rasar samman.

”Baby” (Netflix)

Italienska ”Baby” är inspirerad av verkligheten, när det år 2014 avslöjades att två tonårstjejer i Rom sålde sex för att kunna lyxshoppa. Handlar om Chiara och Ludovica som går på privatskola och har komplicerade familjeförhållanden.

”Folklore” (HBO Nordic)

En skräckserie i sex delar som utspelar sig i sex olika asiatiska länder (Indonesien, Japan, Sydkorea, Malaysia, Singapore och Thailand). Varje avsnitt tolkar kända myter och sägner från varje land – minst sagt spännande.

”Umbre” (HBO Nordic)

Den här rumänska serien handlar om famljefadern Relu som jobbar som taxiförare. Men han lever ett dubbelliv – som gangster. Varken familjen eller maffian känner till hans dubbelliv, men en händelse inträffar som snart gör det betydligt svårare för Relu att hålla uppe fasaden.

”Halvbrodern” (Viaplay)

Den norska dramaserien i fyra delar är baserad på romanen med samma namn och handlar om fyra generationer i efterkrigstidens Oslo. Boken som serien baseras på av Lars Saabye Christensen tog honom 20 år att skriva.

”Dark” (Netflix)

Barn har försvunnit under märkliga omständigheter i den här tyska serien som utspelar sig i den fiktiva staden Winden. Fyra familjer söker efter svar och ”de börjar nysta i ett svindlande mysterium som sträcker sig över tre generationer”.

”Ring min agent!” (Netflix)

En av Paris största talangfirmor hamnar i en oväntad kris och agenterna tvingas kämpa för att både hålla sina kunder nöjda och affärerna flytande i den här franska serien, som heter ”Dix pour cent” på originalspråket.

”Al Hayba” (Netflix)

Den libanesisk-syriska serien på arabiska utspelar sig i gränsen mellan Libanon och Syrien i en by, där ledaren för en vapensmugglande klan tampas med maktkamper och familjekonflikter.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro