ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är 15 Hollywoodstjärnors första filmroller

Natalie Demirian · 4 Sep 2018
Uppdaterad 4 Sep 2018
Tom Cruise, Emma Stone och Leonardo DiCaprio när det begav sig.

Tom Cruise, Emma Stone och Leonardo DiCaprio när det begav sig. Foto: Rex Features/Getty Images


Även stjärnor som Leonardo DiCaprio och Meryl Streep var en gång okända skådespelare som fick kämpa sig upp till toppen. Här är 15 filmstjärnors första roller i en långfilm.

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Roberts

Innan ”Pretty woman”, ”Erin Brockovich” och ”Notting Hill” gjorde Julia Roberts sin första krediterade filmroll i ”Satisfaction” från 1988, med bland andra Justine Bateman och Liam Neeson. Roberts och Bateman spelar medlemmar i ett rockband som försöker slå igenom.

Angelina Jolie

Angelina Jolie gjorde sin första roll som barnskådespelare år 1982 i filmen ”Lookin’ to get out” tillsammans med sin pappa, skådespelaren Jon Voight och gjorde sedan inte en långfilm igen förrän många år senare. I början på 2000-talet landade hon rollen som Lara Croft i ”Tomb raider”.

Meryl Streep

I dag är hon skådespelerskan med flest Oscarsnomineringar någonsin, men Meryl Streeps första filmroll var en mindre biroll i ”Julia” från 1977. Huvudrollerna i filmen spelades av Jane Fonda och Vanessa Redgrave.

Amy Adams

Amy Adams gjorde sin långfilmsdebut i kultklassikern om skönhetsmissar, ”Drop dead gorgeous”, från 1999, där även stjärnor som Kristen Dunst, Denise Richard och Kristie Alley gör roller.

Emma Stone

Oscarsvinnarens första roll var i den hyllade komedin ”Supersugen” från 2007, med bland andra Jonah Hill och Michael Cera. ”Supersugen” blev även Stones genombrottsfilm, och därefter fylldes hennes CV snabbt med flera framgångsrika filmer.

Halle Berry

Halle Berrys framgångsrika karriär startade i Spike Lee-filmen ”Jungle fever” från 1991, där hon spelar mot Samuel L Jackson. Än i dag är Berry den enda svarta kvinnan som någonsin har vunnit en Oscar i kategorin bästa kvinnliga huvudroll, då för ”Monster’s ball” år 2002.

Nicole Kidman

Den australiska filmstjärnan är en av de mest kända skådespelarna i Hollywood. Långt innan hon fick sin Oscar år 2003 gjorde hon sin första filmroll i en australisk julfilm från 1983, ”Bush christmas”. Filmen handlar om en familj vars farm är nära att gå i konkurs.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson är i år den bäst betalda kvinnliga skådespelaren, mycket tack vare sin roll som Black Widow i ”Avengers”-filmserien. Stjärnan gjorde sin första filmroll 1994 i ”Snacka om rackartyg”, med bland andra Elijah Wood och Bruce Willis.

George Clooney

I år blev han världens bäst betalda skådespelare. Men George Clooney hade en hel del filmroller innan ”Cityakuten”- och ”Ocean’s eleven”-succén. Hans första krediterade filmroll är i ”Grizzly II: The concert” från 1983, en film som aldrig släpptes. I filmen, där även Charlie Sheen hade en roll, blir Clooney uppäten av en stor björn på en camping. Tyvärr finns det ingen trailer att bjuda på från den tiden.

Johnny Depp

Den första långfilmen Johnny Depp dök upp i var ”Terror på Elm Street” år 1984. Där blir han attackerad och mördad av seriemördaren Freddy Krueger. Några år senare fick Depp rollen som ”Cry-Baby” i filmen med samma namn och filmkarriären tog fart på allvar för en av världens mest kända skådespelare.

Leonardo DiCaprio

Innan Leonardo DiCaprio fick sin Oscar för bästa manliga huvudroll år 2016 var det ett stående skämt på sociala medier att han inte tidigare fått priset efter en lång filmkarriär med hyllade skådespelarinsatser. DiCaprios första roll var i skräckkomedi-filmen ”Critters 3” år 1991.

Tom Cruise

Det var år 1981 som Tom Cruise fick sin första långfilmsroll, då i filmen ”Endless love”. Kort därefter spelade han huvudrollen i ”Föräldrafritt” och senare i ”Top gun”. Resten är, som man brukar säga, historia.

Tom Hanks

Tom Hanks filmkarriär började 1980 i slasherfilmen ”Han vet att du är ensam”. I dag är Hanks en av de mest meriterade skådisarna i världen och bland hans skådespelarkrediter på IMDb finns bland andra ”Sömnlös i Seattle”, ”Forrest Gump” och ”Den gröna milen”.

Morgan Freeman

Morgan Freemans långa och framgångsrika karriär startade år 1971, i hans första krediterade långfilm ”Who says I can’t ride a rainbow”. Filmen handlar om en man som äger den sista farmen på Manhattan.

Denzel Washington

Actionstjärnan Denzel Washington landade sin första filmroll när han var 27 år gammal. Oväntat nog var det i en komedifilm, ”Carbon copy”. Filmen kom ut 1981 och handlade om en vit man som upptäcker att han har en svart tonårsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro