ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är 18 storfilmer att se fram emot på bio 2019

Natalie Demirian · 6 Jan 2019
Uppdaterad 11 Jun 2019

2019 ser ut att bli ett fantastiskt filmår med många stora och efterlängtade premiärer. Här är 18 av alla filmer som går upp på bio nästa år, i premiärdatum-ordning.

klar

Artikellänk är kopierad

”Glass”

I den här uppföljaren till ”Unbreakable” (2000) och ”Split” (2016) jagar Dunn nu Crumbs övermänskliga gestalt The Beast. Blir förhoppningsvis lika spännande som de tidigare filmerna.

Premiär: 18 januari.

”Captain Marvel”

Ytterligare en film som utspelar sig i Marvels fiktiva universum, och den första med Captain Marvel, som spelas av Oscarsvinnaren Brie Larson.

Premiär: 6 mars.

”Serenity”

Oscarsvinnarna Matthew McConaughey och Anne Hathaway möts igen efter ”Interstellar”. Den här gången i ”Serenity”, en dramathriller om en fiskebåtskapten i Västindien, vars förflutna hinner ikapp honom.

Premiär: 15 mars.

”Dumbo”

När den hjärtekrossande trailern till den nya ”Dumbo”-filmen, regisserad av Tim Burton, släpptes förra året var det svårt att hålla tillbaka tårarna.

Premiär: 29 mars.

”Avengers: Endgame”

Trailern till den fjärde och sista ”Avengers”-filmen slog rekord i antal tittningar under ett dygn, och för alla som såg den tredje filmen är det lätt att förstå varför.

Premiär: 24 april.

”Rocketman”

Filmen om ikonen Elton Johns liv karriär och liv kommer i vår! Det är Taron Egerton som kommer att axla rollen som den brittiske superstjärnan.

Premiär: 17 maj.

”Aladdin”

”A whole new wooorld”. Vi lär bli kära i soundtracket igen till den kommande live action-versionen av ”Aladdin”, där Will Smith tar över Robin Williams roll som Anden.

Premiär: 24 maj.

”Godzilla: King of the monsters”

Hela mänskligheten står på spel när monster efter monster, som man länge trott bara har varit myter, dyker upp i den nya ”Godzilla”-filmen.

Premiär: 31 maj.

”X-Men: Dark Phoenix”

I sommar är det dags för en ny ”X-Men”-film, och i ”Dark Phoenix” blir Jane Grey träffad av en mystisk kraft i rymden. När hon återvänder hem besitter hon krafter som hon varken förstår sig på eller kan kontrollera.

Premiär: 7 juni.

”Spider-Man: Far from home”

Den tjugotredje delen i Marvels universum blir en ny Spider-Man-film, och en uppföljare till ”Spider-Man: Homecoming”. Återigen med Tom Holland som Spindelmannen!

Premiär: 5 juli.

”Lejonkungen”

En av årets absolut mest emotsedda filmer, med en helt fantastisk rollista, som inkluderar bland andra Beyoncé, Donald Glover och James Earl Jones.

Premiär: 17 juli.

”Once upon a time in Hollywood”

I Quentin Tarantinos kommande film om sektledaren Charles Manson kommer skådespelargiganterna Brad Pitt och Leonardo DiCaprio att för första gången spela mot varandra, utöver en i övrigt redan imponerande rollista. Ett måste biosommaren 2019!

Premiär: 9 augusti.

”Artemis Fowl”

De populära böckerna blir nu till film, och Disney hoppas förstås på samma typ av succé som ”Harry Potter”-filmerna. Handlar om unge och kriminella geniet Artemis Fowl.

Premiär: 9 augusti i USA (svenskt datum inte klart)

”Toy story 4”

Efter att ha skjutits upp flera gånger är det snart äntligen dags för en fjärde ”Toy story”-film, där vi får se det gamla gänget och nya leksaker ge sig ut på nya äventyr.

Premiär: 30 augusti.

”Det: Kapitel 2”

Det är dags för den onde clownen Pennywise, som spelas av Bill Skarsgård, att återigen sprida skräck i Derry, 27 år efter att den första filmen äger rum och medlemmarna i ”Losers club” blivit vuxna.

Premiär: 6 september.

”Jokern”

Det är många som har axlat rollen som Jokern tidigare, och nu är det Joaquin Phoenix tur. Handlingen kommer att kretsa kring hur just skurken Jokern blev till.

Premiär: 4 oktober.

”Star wars episod IX”

I slutet av året kommer äntligen den sista delen i den nya ”Star wars”-trilogin. I vanlig ordning råder det ett stort hemlighetsmakeri kring filmen, så det är bara att hålla ut.

Premiär: 18 december

”Frost 2”

Det finns i nuläget inte mycket info om vad uppföljaren till dundersuccén kommer att handla om, men med tanke på hur det gick för den första filmen lär även tvåan bli omåttligt populär.

Premiär: 25 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro