ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är 20 Spotify-spellistor att lyssna på

Natalie Demirian · 20 Jun 2018
Uppdaterad 20 Jun 2018
Från vänster: Molly Sandén, Maluma, Drake och Carola.

Från vänster: Molly Sandén, Maluma, Drake och Carola. Foto: IBL/Getty Images/Getty Images/IBL


Behöver du hitta nya låtar att lyssna på, eller utforska en genre du tidigare missat är spellistor det perfekta sättet att bli inspirerad. Här är 20 stycken guldkorn i den stora massan.

klar

Artikellänk är kopierad

”Are & be”

De hetaste r’n’b-låtarna just nu, helt enkelt. Uppdateras kontinuerligt. Här finns bland annat artister som The Weeknd, Janelle Monáe och Miguel.

”Peaceful piano”

Nästan åtta timmar lång spellista med avslappnande och vackra pianostycken. Perfekt att varva ner med efter en stressig jobbdag.

”100”

”Hiphop när den är 100”. Här ryms massor av svensk hiphop och r’n’b, men också lite amerikanska hiphop-hits.

”Best of – rock classics”

Den här listan är nära ett dygn långt, skapad av en privatperson och innehåller de flesta rockklassiker du behöver i ditt liv. Queen, Metallica, Aerosmith och så vidare.

”Best of 90’s to now”

En privatperson har skapat en lista med över 950 låtar, således över 61 timmar lång (!), med en massa härliga mainstream-låtar från 90-talet och framåt.

”Best of 80s, 70s, 60s, 90s, 00s, 2010s”

Vill du inte behöva höra samma låt en gång till på en vecka? Då är det här listan för dig. Gott och blandat och 188 timmar långt. 188 timmar = 1 vecka och 20 timmar. Kämpa.

”Boybands & 90s awesome hits”

Pojkband, 90-tal-hits och allmän nostalgi.

White noise

Består av över fem timmar med vitt, rosa, rött och blått brus. Forskning har visat att den typen av ljud, som påminner om myrornas krig på tv, kan hjälpa den med koncentrationssvårigheter. Dessutom tipsar många om det här ljudet vid sömnsvårigheter.

”Country gold”

Precis som det låter, country-guld från de senaste åren, med artister som Luke Bryan och Jason Aldean.

”Power workout”

Den ultimata träningslistan som tillhör den där lilla extra energin som behövs under ett tufft pass. Migos, Drake och Kanye West är några av artisterna som gryms på den här listan.

”I love my ’90s r&b”

90-talet levererade minst sagt fantastiska r’n’b-musik. I den här listan finns TLC, Ms- Lauryn Hill och Mary. J Blige, till exempel.

”¡Viva latino!”

Latin-musik är så otroligt mycket mer än ”Despacito”. De största stjärnorna i genren brukar få enormt många lyssningar på både Spotify och Youtube och fler och fler börjar leta sig in på svenska topplistor. Det här är en bra lista att börja med för att få koll på hitsen just nu.

”Svenska Disney-låtar”

Perfekt lista att slå på för barnens skull, eller om du själv får feeling och känner för att lyssna på de svenska versionerna av Disney-hits. Här finns låtarna från ”Lejonkungen”, ”Lilla sjöjungfrun” och många fler klassiker.

”80s love songs”

80-talet bjöd på fantastiska kärlekslåtar i form av till exempel ”Right here waiting” med Richard Marx och ”Time after time” med Cyndi Lauper. De och betydligt fler ryms på den här listan.

Midsommarafton – hits & svenska klassiker”

Listan är skapad av Filtr Sweden och består av 21 timmars musik med både nyare musik och riktiga klassiker i form av Carola, GES och Tomas Ledin, bland annat.

”Sommarhits 2018”

Inget gammalt på den här listan, men däremot de låtar som Spotify menar är soundtracket till sommaren 2018. Svenska hits som Molly Sandéns ”Större” och Norlie & KKV:s ”Mer för varandra” gryms med nya låtar av Enrique Iglesias, Luis Fonsi och Shakira.

”Guilty pleasures”

De där låtarna som du i smyg älskar att lyssna på, men skäms lite över, gryms på den här listan. Som till exempel Savage Gardens ”Truly madly deeply”.

”Digilistan”

P3 Sveriges Radios lista, Digilistan, uppdateras varje fredag med Sveriges topp 100 mest streamade och köpta låtar. Bra för dig som vill ha koll på vilka som är de största hitsen i landet just nu.

”Black & dark metal”

Gamla klassiker och nya låtar inom genren mörk, mörk, mörk metalmusik. Spellistan kan beskrivas som raka motsatsen till avslappnande pianostycken.

”Pop punk powerhouses”

My Chemical Romance, Fall Out Boy och Simple Plan finns förstås på den här listan. Till dig som vill känna dig nostalgisk över när du var upprorisk tonåring på 00-talet.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro