ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är 4 alternativa vårtecken att hålla utkik efter i april

Hanna Mellin · 27 Mar 2017
Uppdaterad 30 Mar 2017

Foto: IBL/Alamy


Visst gör ont när knoppar brister men det gör även en urinvägsinfektion. Ett lika säkert vårtecken som snödroppar och återbesök från göken. Spana in listan på tidstypiska observationer att hålla utkik efter i april.

klar

Artikellänk är kopierad

Frozen Rosé Daiquiri

Foto: Marcus Ericsson / TT
Foto: Marcus Ericsson / TT

När solen vågar sig fram för första gången sedan, ja förra året vid den här tiden händer två saker. Ett, solglasögon åker på snabbare än den första pollenallergikern hinner börja klaga och två, försäljningen av rosa vin exploderar. Önskas drycken kyld knipsar man med fördel av närmsta istapp och så vips har man blandat sig en fryst cocktail.

Kniiiiip

Den kommer som ett brev på posten som man bara kan önska att PostNord skulle slängt i sjön. Domen för att man råkade bli lite levnadsglad efter elva månaders istid är alldeles för hård och gör dessutom jätteont. Tunna jeansrumpor på uteserveringarnas kalla bänkar straffas ofta med urinvägsinfektion. Extra filtar eller Tranbärssaft hjälper inte en för ivrig utesittare, marsch pannkaka till Apoteket utan att passera Happy hour.

Studsbollar

Foto: Alamy
Foto: Alamy

Vad är det för små kalufser som dyker upp och ner bakom staket och häckar? Det är inte bara tofsvipans tofsar som studsar när våren är här. Äntligen är det dags att dra fram studsmattan för alla pigga barn, denna härliga uppfinning som skänker föräldrarna säsongens första egentid och bränner ett helt års sparad överskottsenergi.

Stoppklossar

Att promenera och titta i mobilen som en normal människa är en direkt hälsofara under vårens sköra första veckor. En direkt effekt av solens strålar mot oerfaren hud är nämligen att folk ger konsekvenstänket kafferast och hux flux stannar varsomhelst. I busskön, på övergångsstället, mitt i ett viktigt samtal om förskolans planeringsdag. När molnen skingras vänds ansikte efter ansikte upp mot himlen. Av ingen annan anledning än att njuta av en smula vårvärme. Rörande men livsfarligt. Se upp för dem som ser upp!

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Mellin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro