ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är 4 filmvisningar att gå på i Malmö i helgen

Aurora Percovich Gutierrez · 21 Feb 2018
Uppdaterad 21 Feb 2018

Foto: Alamy


Att gå på bio är för många en lyxig vardagsaktivitet och Malmö kryllar av filmvisningar och filmfestivaler året om. Här är några tips för den nyfikna, men det händer saker hela tiden, så håll koll!

klar

Artikellänk är kopierad

Arab Women Film FestivalFolkets Bio Malmö, Friisgatan 19 DMellan den 3:e och 4:e mars är det Arab Women Film Festival på Panora. Arab Women Film Festival visar arabisk film med kvinnliga perspektiv och skapare. Förutom dokumentärfilmer, långfilmer och kortfilmer blir det också seminarier, konst och besök av internationella filmskapare och regissörer.

BUFF på bibliotekSnart är det dags filmfestivalen BUFF som sedan 1984 har visat film för barn och unga i Norden. Festivalen är först den 19-24 mars men fram till dess visar de kortfilmer på biblioteken runt om i Skåne. Där visas två olika kortfilmspaket: Grodor, tigrar och krokodiler samt Långt borta och nära.

Doc LoungeBabel, Spångatan 38Dock lounge har i snart tio år förhandsvisat och premiärvisat dokumentärfilmer från hela världen. Kvällarna kombineras med aktuella gäster, regissörsbesök och liveakter. Varje tisdag (under säsong) på Babel och nästa vecka visas ”Down the deep, dark web”.

Spegeln Salong Bar DecoStortorget 29Sen ett par år tillbaka kan den som vill unna sig en extra lyxig bioupplevelse gå på Spegeln och salongen Bar Deco, som är Malmös första biobar där man kan beställa mat och dryck från bistro. Här visas både filmer, opera och i vissa fall fotboll, som när Malmö FF spelade i Champions League.

klar

Artikellänk är kopierad

Aurora Percovich Gutierrez
Aurora Percovich Gutierrez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro