ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är 6 pojkband du inte minns från 90-talet

Tomas Lundin · 8 Mar 2015
Uppdaterad 8 Mar 2015

Kommer du ihåg Worlds Apart, E-Male och Ultimate Kaos? Nej, just det. För varje framgånsrikt pojkband har minst tio hamnat på den musikaliska soptippen. Ibland räcker det inte ens att pojkbandsgurun Simon Cowell står bakom. Metro i England har listat nittiotalets pojkgrupper som aldrig riktigt prydde några flickrum. Här är några.

klar

Artikellänk är kopierad

Get Ready

Ett band från Sheffield som mixar Eurotechno med Vilda Västern-tema är visserligen en annorlunda kombination. På samma sätt som ketchup och glass är en annorlunda kombination. Kidsen köpte hursomhelst inte konceptet och det blev aldrig mer än plats 65 på brittiska singellistan.

Next of Kin

Amerikanska bröderna Hanson fick en megahit med ”Mmmbop” 1997. Att Next of Kin är ett brittiskt försök att rida på den vågen är ganska uppenbart. Första singeln som du hör här landade topp 20 på Englandslistan. Sen var det över. Trodde alla. Men 2013 gjorde bandet en bisarr comeback i ”X-Factor”. Eftersom du fortfarande inte hört talas om den kan du nog räkna ut hur det gick med den. 

E-Male

”We are E-Male, we just  can´t fail” inleds bandets första och enda singel. Det var ett påstående som ganska snabbt motbevisades. Bandets unika nisch var att alla hade plockats utifrån sina färdigheter i att åka rullskridskor. Sången kom i andra hand, något som är ganska tydligt om man hör låten. 

Northern Line

Det här brittiska bandet kom lite sent till festen när de bildades 1998. En total brist på koordination och samstämmighet hjälpte inte heller. Efter bara två år och tre singlar var det tack och adjö. Höjdpunkten var att spela förband till Steps. Det säger en del. Medlemmen Ziggy har efter splittringen fått individuella framgångar, om man räknar att vara med i ”Big Brother” som framgång.

Ultimate Kaos

Bildades av Simon Cowell och yngsta medlemmen Haydon Eshun var bara nio år gammal när bandet bildades. Nådde vissa framgångar, bland annat med låten ”Hoochie Booty”, som känns lite vågad för en elvaåring när den släpptes 1994.

Worlds Apart

Bandet byggde på idén att samla talanger från olika världsdelar och sprida både ljuv musik och fred på jorden. Annars var det det vanliga som gällde – covers på poplåtar från 1970-talet, mittbena på de snälla killarna och keps på sned eller långt hår på de ”farliga”. Tog aldrig direkt fart men hade viss framgång i Tyskland och Frankrike.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro