ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är 86 tv-serier att hålla koll på 2017

Aron Andersson · 18 Jan 2017
Uppdaterad 14 Sep 2017

Foto: Montage


Har du äntligen sett klart serierna alla dina vänner tipsade om förra året? Ta då ett djupt andetag. Det blir inte färre 2017. Metro listar 86 serier som du kommer kunna se 2017 på Netflix, HBO Nordic, C mor och 8 andra kanaler och tjänster.

klar

Artikellänk är kopierad

LÄS MER: Här är de bästa tv-serierna du kan streama just nu

LÄS MER: Här är bästa tjänsterna för att streama film och tv på nätet

Nya premiärer

”Saknad” 

Colin Nutley överraskar ingen genom att sätta Helena Bergström i huvudrollen i detta krimdrama i fyra delar om försvunna flickor i bibelbältet.

Premiär. 1 januari på C More.

”Sherlock”

I den fjärde säsongen av populära Sherlock tar sig mästerdetektiven an tre nya fall i tre avsnitt. Det pratas även om en femte säsong, men inget har bekräftats.

Premiär. 2 januari på Netflix.

”Taboo”

Tom Hardy spelar äventyraren som i början av 1800-talet återvänder till Storbritannien från Afrika med 14 stulna diamanter i bagaget. Denna BBC-produktion har redan haft premiär på HBO Nordic.

Premiär. 7 januari på HBO Nordic.

”Valkyrien”

Norsk serie om läkare som öppnar hemlig klinik för att finansiera en behandling av sin frus dödliga sjukdom.

Premiär. 8 januari på TV4.

”One day at a time”

Kultförklarade tv-författaren Norman Lear skapade den här serien redan på 70-talet och den blev en riktig långkörare. Nu kommer en uppdaterad version.

Premiär. 9 januari på Netflix.

”Syskonen Baudelaires olycksaliga liv”

Neil Patrick Harris tar över rollen som greve Olaf, som spelades av Jim Carrey i filmversionen. Första säsongen tar sig an de fyra första böckerna och en andra säsong är redan beställd.

Premiär. 13 januari på Netflix.

”Innan vi dör”

Svensk thrillerserie där Marie Richardson spelar huvudrollen som Hanna Svensson, på jakt efter försvunna kollegan Sven.

Premiär. 15 januari på SVT.

”Six”

Följer medlemmarna i Navy Seal Team Six och deras jakt på en talibanledare i Afghanistan. Serien har inspirerats av verkliga uppdrag.

Premiär. 19 januari på HBO Nordic.

”Cardinal”

Två detektiver utreder mordet på en ung flicka i denna kanadensiska serie i sex delar. Baseras på romanen ”Forty words for sorrow” av Giles Blunt.

Premiär. 26 januari på C More.

”Z: The beginning of everything”

En serie om författaren, och författarfrun, Zelda Fitzgerald och hennes förhållande till F. Scott Fitzgerald. En pilot släpptes redan 2015, och nu har första säsongen premiär.

Premiär. 27 januari hos Amazon. Oklart med svensk premiär.

”Riverdale”

Ungdomsserie om Archie (även känd som ”Acke” på svenska) och hans gäng, deras tonårsproblem och ett tvättäkta mysterium som drabbar den lilla staden.

Premiär. 27 januari på Netflix.

”Santa Clarita diet”

Med Drew Barrymore i huvudrollen ska denna komediskräckis handla om ett mäklarpar vars liv förändras på ett drastiskt sätt.

Premiär. 3 februari på Netflix.

”24: Legacy”

Jack Bauers storhetstid är över men 24-succén ska upprepas med nya karaktärer i fokus och den etablerade antiterrormyndigheten CTU som skådeplats, vilket gör att detta precis kvalar in som en ”ny” serie.

Premiär. 7 februari på Viaplay.

”Legion”

Denna Marvelserie har koppling till X-Men och kretsar kring mutanten David Haller som i vuxen ålder förstår att hans psykiska diagnos kan vara något mer än schizofreni.

Premiär. 9 februari på FOX Sverige.

”The good fight”

Kritikerhyllade ”The good wife” har precis avslutats, då tar denna spin-off vid, där en hel del karaktärer återkommer.

Premiär. 10 februari på CBS All Access.

”Big little lies”

Alexander Skarsgård spelar mot Reese Witherspoon och Nicole Kidman i denna mörka dramakomedi om tre mammor vars liv spårar ur.

Premiär. 20 februari på HBO Nordic.

”Crashing”

Komediserie med komikern Pete Holmes i huvudrollen som ståupparen vars fru är otrogen. Producerad av Judd Apatow som ligger bakom ”Girls” och Netflixserien ”Love”.

Premiär. 20 februari på HBO Nordic.

”When we rise”

Gus van Sant är en av gästregissörerna till denna dokudramaserie, skapad av Dustin Lance Black (”Milk”). Handlar om hbtq-rörelsen i USA.

Premiär. 27 februari på ABC. Oklart med svensk premiär.

”Time after time”

Tidsresedrama baserat på boken, och filmen, med samma namn. Kevin Williamson, som bland annat skrivit manus till Screamfilmerna, sitter i producentstolen.

Premiär. 5 mars på ABC. Oklart med svensk premiär.

”Feud”

Första säsongen handlar om rivaliteten mellan skådespelarna Joan Crawford och Bette Davis, bakom kulisserna på inspelningen av ”Vad hände med baby Jane?” 1962. I huvudrollerna ser vi Jessica Lange och Susan Sarandon.

Premiär. 6 mars på HBO Nordic.

”Farang”

Ola Rapace spelar Rickard som flytt till Thailand efter ett bankrån och där blir uppsökt av sin tonårsdotter som han inte träffat på 10 år.

Premiär. 9 mars på C More.

”Hassel”

Ola Rapace spelar även klassiska tv-snuten ”Hassel” som gör comeback i rutan. Fortfarande baserad på Olov Svedelids karaktär så klart, men uppdaterad.

Premiär. 2017 på Viaplay.

”Iron fist”

För den som sett ”Daredevil”, ”Jessica Jones” och ”Luke Cage” blir ”Iron fist” nästa Marvelhjälte att lägga till samlingen, som så småningom kommer att utgöra ”The defenders”.

Premiär. 17 mars på Netflix.

”The defenders”

De Marvelhjältar som Netflixtittare introducerats för de senaste åren teamar nu upp och bildar supergänget ”The defenders”, som också har en förlaga i serietidningsvärlden.

Premiär. I mitten av 2017 på Netflix.

”The punisher”

Den här antihjälten har redan gästat ”Daredevil” men får en alldeles egen säsong under 2017.

Premiär. Någon gång under året på Netflix.

”Veni Vidi Vici”

Rafael Edholm spelar huvudrollen i detta drama om en regissör som tvingas lämna branschen för att börja jobba med grisar, men sedan halkar in i porrbranschen istället.

Premiär. Våren 2017 på Viaplay.

”The handmaid’s tale”

Margaret Atwoods science fiction-roman från 1985, om en framtid där kvinnors inflytande begränsats har filmatiserats förut och blir nu miniserie med Elisabeth Moss i huvudrollen.

Premiär. April 2017 på Hulu. Svensk premiär oklar.

”Girlboss”

Baserat på självbiografiska boken med samma namn av Sophia Amoruso, som började sälja kläder på Ebay, vilket utvecklades till nätbutiken Nasty Gal.

Premiär. April 2017 på Netflix.

”American gods”

Om mystiska karaktären ”Shadow Moon” som avtjänar ett treårigt fängelsestraff. Hans liv omkullkastas när hans fru dör bara dagar innan han släpps fri. Baserad på Neil Gaimans fantasyroman med samma namn.

Premiär. April 2017 på Starz. Oklart med svensk premiär.

”Star trek: discovery”

Det finns en anledning att Netflix är proppfullt med diverse Star Trek-serier och filmer just nu: nämligen den här premiären av en helt ny ”Star Trek”-serie. ”Discovery” utspelar sig ungefär ett årtionde före originalserien.

Premiär. I maj 2017 på Netflix.

”The Inhumans”

Amerikanska ABC visar redan serien ”Agents of Shield” där de ”hjältar” som kallas Inhumans redan förekommit. Men i september får de en egen serie, vars första avsnitt har premiär på IMAX. När och hur serien kommer till Sverige är oklart.

Premiär. 9 september på IMAX.

”Sharp objects”

Efter succén med ”Gone girl” har HBO beställt en tv-version av en annan av Gillian Flynns böcker, ”Sharp objects”. Amy Adams kommer att spela huvudrollen.

Premiär. I år på HBO Nordic.

”The Deuce”

Alla tv-nördars favorit David Simon (som skapade ”The Wire”) är tillbaka med ”The Deuce” om porrindustrin i New York i början på 70-talet. James Franco och Maggie Gyllenhaal gör huvudroller.

Premiär. Någon gång under året på HBO Nordic.

”Midnight, Texas”

Charlaine Harris skrev böckerna som blev ”True Blood”, men även förlagan till den här serien om staden Midnight där det kryllar av vampyror, häxor och mördare.

Premiär. Någon gång under året på NBC. Oklart med svensk premiär.

”G.L.O.W.”

Jenji Kohan gjorde succé med ”Orange is the new black” och är nu tillbaka med denna serie om de kvinnliga wrestlarna i ”Gorgeous Ladies of Wrestling”.

Premiär. Någon gång under året på Netflix.

”Gypsy”

Naomi Watts spelar terapeuten som börjar utveckla relationer till personerna i hennes patienters liv.

Premiär. Någon gång under året på Netflix.

”Dear white people”

Justin Simien gjorde indiesuccé med denna satir om rasmotsättningar på ett finare universitet. Filmen blir nu Netflixserie.

Premiär. Någon gång under året på Netflix.

”Maniac”

Norska tv-serien ”Maniac” om en inspärrad mentalpatient vars fantasier och vanföreställningar handlingen kretsar kring kommer nu på amerikanska, med Jonah Hill och Emma Stone i huvudrollerna.

Premiär. Någon gång under året på Netflix.

”Mindhunter”

Produceras av David Fincher och Charlize Theron om två FBI-agenter på slutet av 70-talet som intervjuar fängslade seriemördare i jakt på nya mördare.

Premiär. Någon gång under året på Netflix.

”I love Dick”

Baserat på kultromanen av Chris Kraus med ett pilotavsnitt som släpptes redan förra året. I år kommer en första säsong.

Premiär. Någon gång under året på Amazon Prime Video.

”Altered Carbon”

Joel Kinnaman spelar huvudrollen i denna framtidsserie om en dystopi där personligheter kan sparas ner, och laddas upp i nya kroppar.

Premiär. Någon gång under året på Netflix.

”Knightfall”

Jeremy Renner-producerat om tempelriddare som brändes på bål fredagen den 13 år 1307. Inspelningarna avslutades i december förra året.

Premiär. Någon gång under året på History.

”The Terror”

Baserad på boken med samma namn, av Dan Simmons. Den är i sin tur baserad på det faktiska försvinnandet av båtarna HMS Erebus och HMS Terror på arktisk expedition i mitten av 1800-talet. Ganska mycket av hemskheterna i boken är dock påhittade.

Premiär. Någon gång under året på AMC. Oklart med svensk premiär.

”Room 104”

Senast Duplass-bröderna hade med HBO att göra var det numera nerlagda ”Togetherness” (Nåja, de är även exekutiva producenter av tecknade ”Animals”). Nu har de i stället skapat serien ”Room 104” som utspelar sig i ett enda hotellrum, med nya karaktärer i varje avsnitt.

Premiär. Någon gång under året på HBO Nordic.

Kära återseenden

”Jane the virgin”

Denna satirkomedi om Jane som blir mamma trots att hon är oskuld är inne på säsong tre.

Premiär. 2 januari på Kanal 11.

”Shadowhunters: The mortal instruments”

Fantasyserie om demoner, för unga. Baserade på böckerna av Cassandra Clare.

Premiär. 3 januari på Netflix.

”Mozart in the jungle”

Dramakomedin om excentriske dirigenten De Souza och hans lika excentriska orkestermedlemmar i New York Philharmonic är tillbaka med en tredje säsong.

Premiär. 6 januari på Viaplay.

”The flash”

Superhjälten ”Blixten” är tillbaka med en tredje säsong. För den som behöver se ikapp finns föregående två säsonger bland annat på Netflix.

Premiär. Den 12 januari på Kanal 11.

”Homeland”

I sjätte säsongen av ”Homeland” är Carrie Mathison tillbaka i USA som precis är på väg att svära in sin nya president. Som vanligt kommer serien alltså att ligga nära verkligheten, åtminstone tidsmässigt.

Premiär. 16 januari på SVT.

”The path”

Om påhittade sekten Meyerism där det gäller att klättra för ”Stegen” genom att bekänna dina synder.

Premiär. 26 januari på HBO Nordic.

”The magicians”

Fantasyserie om ett gäng studenter som upptäcker att magi finns på riktigt – men ändå inte Harry Potter.

Premiär. 26 januari på HBO Nordic.

”Black sails”

Den här piratserien som utspelar sig före klassiska boken ”Skattkammarön” får en fjärde och sista säsong i år.

Premiär. 30 januari på HBO Nordic.

”Halfworlds”

Fantasy om mytologiska figurer från asiatiska sägner. Första säsongen utspelades i Jakarta och nu har handlingen förflyttats till Bangkok.

Premiär. 1 februari på HBO Nordic.

”Girls”

Den avslutande säsongen av Lena Dunhams serie om älskvärda och mindre älskvärda New York-hipsters i 20-årsåldern.

Premiär. 13 februari på HBO Nordic och C More.

”Billions”

Fiffliga riskkapitalisten Bobby Axelrod och federala åklagaren Chuck Rhoades fortsätter att tuppa sig mot varandra i detta ekonomidrama där det ibland är svårt att heja på någon över huvud taget.

Premiär. 20 februari på HBO Nordic.

”The americans”

Om sovjetagenter som lever som gift par i USA. Nu kommer femte säsongen, och nästa år avslutas serien med en sjätte säsong.

Premiär. 16 mars på FX. Oklart med svensk premiär.

”Animals”

Andra säsongen av denna komediserie med improviserad dialog, framförd av animerade djur i New York, består av tio avsnitt.

Premiär. 18 mars på HBO Nordic.

”Bosch”

Mordutredaren Harry Bosch fortsätter att lösa fall i tredje säsongen av denna serie, baserad på Michael Connellys deckare.

Premiär. I mars på HBO Nordic.

”Better Call Saul”

Denna ”Breaking bad”-spinoff har hyllats av kritiker och är tillbaka med en tredje säsong i år.

Premiär. 10 april på Netflix.

”Prison break”

Efter ett uppehåll på flera år kommer nu fängelsedramat ”Prison break” tillbaka.

Premiär. 4 april på Fox. Sänds på TV3 i Sverige.

”The leftovers”

Den tredje och avslutande säsongen om en framtid där 2 procent av världens befolkning plötsligt försvunnit, vilket lett till att sekter populariserats.

Premiär. April 2017 på HBO Nordic.

”Skam”

Norska ungdomsserien som blivit ett världsfenomen och den mest tittade serien på SVT Play någonsin. I vår hamnar en ny karaktär i fokus och gissningarna om vem det kan bli är i full gång.

Premiär. I vår på NRK.

”Twin Peaks”

En av de mest efterlängtade återkomsterna är David Lynch surrealistiska kriminaldrama om Twin Peaks som nu får en tredje säsong.

Premiär. 21 maj 2017 på Showtime. Svensk premiär oklar.

”Game of thrones”

Ingen närmare presentation krävs av detta fantasyepos där bara två säsonger återstår. På grund av senarelagd inspelning är även årets premiär senarelagd.

Premiär. I mitten av 2017 på HBO Nordic och C More.

”Ducktales”

Farbror Joakim och knattarna är tillbaka i nya äventyr vilket många som växte upp på 90-talet säkert kommer att känna viss nostalgi kring.

Premiär. I sommar på Disney XD.

”Silicon Valley”

Mike Judge-komedin om startup-branschen och det hajpade, men problemtyngda, Pied Piper fortsätter i en fjärde säsong. Oklart med premiär men har tidigare sänts i samband med ”Game of thrones”.

Premiär. Någon gång under 2017 på HBO Nordic.

”Catastrophe”

Svt har visat tidigare säsonger av denna brittiska dramakomedi som nu är inne på tredje säsongen. Carrie Fisher, som tragiskt gick bort i slutet av förra året, gör sin sista tv-roll i den kommande säsongen.

Premiär. Någon gång under 2017 på BBC.

”Fargo”

Efter en första säsong i den här polisserien (baserad på bröderna Coens film med samma namn) som utspelade sig 2006 flyttade säsong 2 nästan 30 år bakåt i tiden. Säsong tre utspelar sig däremot i modern tid igen, närmare bestämt 2010. Årets rollista består bland annat av Ewan McGregor, Carrie Coon och Mary Elizabeth Winstead.

Premiär. Tidigt 2017. Oklart om, och isåfall när, serien kommer till HBO Nordic.

”Stranger things”

Hyllad Steven Spielberg- och Stehpen King-hommage i serieform späckad med 80-talsreferenser om ett litet samhälle som drabbas av mystiskt försvinnande med övernaturliga förtecken.

Premiär. 2017 på Netflix.

”Top of the lake”

Det har varit en lång väntan på säsong två av denna kriminalserie med Elisabeth Moss i huvudrollen. Den utspelar sig fyra år efter händelserna i den hyllade första säsongen.

Premiär. Någon gång under 2017. Oklart med svensk premiär.

”Halt and catch fire”

Fjärde säsongen av detta persondatordrama som utspelat sig mestadels under ett Apple- och IBM-doftande 80-tal blir också den avslutande. Dock kan det dröja då säsong tre avslutades i oktober förra året.

Premiär. I mitten av 2017 på C More.

”Peaky blinders”

Fjärde säsongen av denna gangsterserie som utspelar sig i Birmingham i början av förra århundradet kommer i mitten av året.

Premiär. I mitten av 2017 på C More.

”Shooter”

Om prickskytten Bob Lee Swagger som spelades av Mark Wahlberg i en film från 2007. Finns sedan en tid på Netflix och under året kommer säsong två.

Premiär. Säsong 2 kommer i sommar. Oklart med svensk premiär, men troligtvis dyker den upp på Netflix.

”Curb your enthusiasm”

Larry David vägrar ge upp och hans ”Curb your enthusiasm” gör comeback – igen – den här gången med en nionde säsong. De flesta av seriens favoriter är med även denna gång.

Premiär. Någon gång under 2017 på HBO Nordic.

”The expanse”

Science fiction-serie där okänd part försöker spä på konflikten mellan Mars, Jorden och de ”bältare” som bor på rymdstationer i asteroidbältet.

Premiär. Någon gång under 2017 på Netflix.

”Ash vs evil dead”

Denna oväntat lyckade tv-version av skräckklassikern ”Evil dead” har blivit en succé i miniformat och återvänder med en tredje säsong i år.

Premiär. Någon gång under 2017 på C More.

”Fear the walking dead”

Denna spinoff till populära ”Walking dead” är nu inne på sin tredje säsong, som kommer att ha premiär någon gång under året.

Premiär. Någon gång under 2017 på AMC. Oklart med svensk premiär.

”The walking dead”

Även dundersuccén, baserad på zombieserien med samma namn, kommer så klart tillbaka med en åttonde säsong senare i år.

Premiär. I slutet av 2017. Oklart med svensk premiär.

”Modus”

Svenska kriminalserien baserad på Anne Holts böcker fortsätter i år med en andra säsong.

Premiär. I höst på C More.

”Westworld”

Om en nöjespark med verklighetstrogna robotar som börjar utveckla eget medvetande. Den mest sedda premiärsäsongen på HBO någonsin.

Premiär. 2018 på HBO Nordic.

Äntligen till Sverige

Den här serien om en ung tjej som är missbrukare har redan lagts ner i USA, efter bara en säsong. Men den säsongen kommer nu att sändas i Sverige.

Premiär. 8 januari på Kanal 11.

”This is us”

Detta syskondrama är mitt i första säsongen i USA och har hyllats av kritiker, och nu kommer serien även till Sverige.

Premiär. 19 januari i TV3.

”The missing”

Säsong två av denna BBC-serie sändes i oktober förra året men kommer till C More i februari.

Premiär. 1 februari på C More.

”Ice”

Kriminalserie som kretsar kring diamantbranschen i Los Angeles och som började sändas i november förra året. Nu har C More köpt in serien.

Premiär. 10 februari på C More.

”Atlanta”

Hyllad halvtimmeskomedi med Danny Glover som upphovsman och i huvudrollen. Sändes under hösten i USA, och prisbelönades vid Golden Globe, och kommer nu till Sverige.

Premiär. I början av 2017 på FOX Sverige.

”American Horror Story”

Senaste säsongen, nummer sex i ordningen, sändes i USA redan förra året. Nu kommer den till Sverige. Men det är även klart att säsong sju sänds i USA under året, och att serien även kommer få en säsong åtta och nio.

Premiär. Under våren på Kanal 9.

LÄS MER: Här är bästa tjänsterna för att streama film och serier på nätet

LÄS MER: Här är bästa serierna på Netflix 2016

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2016

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro