ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är älgen som sätter skräck i villaidyllen

Josefin Svenberg · 7 Aug 2013
Uppdaterad 7 Aug 2013

Foto: Filippa Möller


De senaste veckorna har en argsint älgko vistats i ett villaområde Västerhaninge och på tisdagskvällen larmades polisen för att mota bort den. "Boende vågar inte gå ut eftersom de blivit jagade".

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Privat

Vid 21-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till Vintervägen i Västerhaninge eftersom boende behövde hjälp med en inkräktare.

Det handlade om en argsint älgko som uppehöll sig i villaträdgårdarna.

– Den har varit där i två-tre veckor och låter sig inte motas bort. Vissa boende vågar inte gå ut eftersom de blivit jagade av älgen, men den har inte gjort illa någon än, säger Henrik Tumin, ordförande i Haninge Viltvårdsförening.

Två polispatruller lyckades tillsammans med viltvårdarna få älgen att avvika från bostadsområdet på tisdagskvällen, men det mesta tyder på att den kommer tillbaka:

– Den är helt orädd och tycker väl att den har det bra där – det finns ju massor av äpplen att äta i trädgårdarna. Vi vet faktiskt inte vad vi ska göra för att lösa det, säger Henrik Tumin.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro