ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är alla nyheter i IOS 8

Aron Andersson · 16 Sep 2014
Uppdaterad 19 Sep 2014
IOS 8 är här med ett antal nya funktioner.

IOS 8 är här med ett antal nya funktioner. Foto: Apple


På onsdag kan alla som har Iphone 4S eller senare ladda hem IOS 8. Här är alla nyheter i det senaste operativsystemet från Apple.

klar

Artikellänk är kopierad

Apples nya operativsystem för Iphone, IOS 8, släpps den 17 september och kommer packat med nya funktioner. Här är de viktigaste nyheterna för alla som funderar på att uppdatera sin mobil.

Avancerade notifikationer. Störande notifikationer om sms, möten, mejl eller annat blir enklare att hantera. Det blir nu möjligt att till exempel svara på ett meddelande utan att lämna appen du använder för tillfället. När en notifikation dyker upp högst upp på skärmen går det att interagera med den direkt. Detsamma gäller på låsskärmen.

Hälsoapp. I Apples nya hälsoapp samlas data från flera olika tränings- och hälsoappar. Tanken är att sammanställningen ska göra det lättare för användaren att få en samlad bild av sin hälsa. Den använder så klart även Iphones egen M7-processor och har tack vare den exempelvis inbyggd stegräknare.

Bättre gruppkonversationer. Det blir mycket enklare att lägga till och ta bort användare i gruppkonversationer via Imessage. Dessutom finns ett nytt ”stör ej”-läge som gör att du slipper få notifikationer från en gruppkonversation med många medlemmar.

Snabbare tangentbord. Med ”Quicktype” går det ännu snabbare att skriva eftersom tangentbordet föreslår nästa ord samtidigt som du skriver. För den som inte nöjer sig med Apples tangentbord ska det även bli möjligt att installera tangentbord från andra utvecklare.

Bilder. Med den uppdaterade appen för bildhantering blir det enklare att söka bland sina bilder efter datum, tidpunkt, plats med mera. Att lagra bilderna via Icloud har dessutom blivit billigare, för alla som har ont om utrymme på mobilen. 5 GB lagring på Icloud är gratis, 20 GB kostar 7 kronor i månaden och 200 GB kostar 28 kronor.

Spotlight-söket har förbättrats. Sökfunktionen som Apple döpt Spotlight kan hitta betydligt mer i IOS 8. Den visar sökträffar från nätet, från Itunes, från App Store och mycket mer.

Se hur mycket batteri varje app drar. Det går nu att se hur mycket batteri en specifik app drar så att det ska bli enklare att skära ner på de appar som gör att mobilen dör innan dagen tagit slut.

Platsbaserade tips om appar. På låsskärmen kan det dyka upp förslag om appar baserad på var du befinner dig. Om du passerar ett Starbucks-kafé kan mobilen tipsa om det företagets app, utan att du har den installerad.

Svartvit skärm. För den som tröttnat på färger går det att få hela skärmen i svartvitt, eller åtminstone i gråskala.

Time-lapse-läge i kameran. Det finns ett nytt läge i kameran som gör att du kan skapa time-lapse-klipp. Kameran tar alltså ett antal bilder med jämna mellanrum och sammanfogar dessa till ett videoklipp.

Familjedelning. Om ni är flera i hushållet går det nu att dela med sig av material som köpts på olika Apple ID-konton.

Continuity. IOS 8 och OS X kommer att samarbeta bättre framöver vilket innebär att appar på din Mac och på din Iphone fungerar bättre tillsammans. Börjar du skriva ett dokument eller mejl på datorn så kan du fortsätta på mobilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro