ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är Allianspolitikernas bittra tweets

Aron Andersson · 30 Sep 2014
Uppdaterad 30 Sep 2014

Foto: Twitter


Det är tungt att förlora ett val. Det märks inte minst på Alliansens Twitterkonton. Där tar missnöjet med den nya regeringen tydligt uttryck.

klar

Artikellänk är kopierad

Att förlora ett riksdagsval är inget att glädjas åt, inte heller att förlora regeringsmakten. Men skadeglädje är den enda sanna glädjen brukar det sägas. Kanske är det därför så många Allianspolitiker nu väljer att fokusera på den nya regeringens vedermödor i stället för det egna nederlaget?

Så här skriver avgående riksdagsledamoten Johan Linander (C):

Och han är inte ensam med att peka finger mot den nya regeringen. Även Centerns partiledare Annie Lööf skriver om S och MP:s överenskommelser:

Kerstin Lundgren är Centerpartiets utrikestalesperson och även verkar tycka att det nya regeringssamarbete inte fungerar så bra:

Fredrick Federley (C), EU-parlamentariker, skriver att stödet för den nya statsministern är rekordlågt i riksdagen:

Christofer Fjellner (M), även han EU-parlamentariker, hittar ändå något positivt samtidigt som han menar att regeringen sviker sina vallöften:

Hans parti- och EU-kollega Gunnar Hökmark väljer i stället att fokusera på ett annat rödgrönt parti, Vänsterpartiet som trots att de inte ingår i regeringen kommer att sänka den, enligt honom:

Riksdagsledamoten Johan Forssell (M), hade gärna sett att Socialdemokraterna haft lite bättre vett och etikett när de nu tar över makten:

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro