ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här är allt du behöver veta om "Fab 5"-killarna i Queer eye”

Natalie Demirian · 4 Sep 2018
Uppdaterad 4 Sep 2018
Karamo Brown, Bobby Berk, Antoni Porowski, Tan France och Jonathan Van Ness.

Karamo Brown, Bobby Berk, Antoni Porowski, Tan France och Jonathan Van Ness. Foto: Getty Images


Netflix lanserade den nya versionen av Queer eye” tidigare i år. Efter två säsonger, med en tredje på gång, är framgången ett faktum. Samtidigt har de fem nya killarna gjort succé, både i programmet och på sociala medier. Så, vilka är egentligen de nya ”Fab 5”? Här är allt du behöver veta.

klar

Artikellänk är kopierad

Antoni Porowski

Specialitet: Mat och vin.

Instagram: @antoni

Ålder: 34 år.

Antoni Porowski föddes i Montreal i Kanada och är flytande i franska, engelska och polska. I dag bor han i New York med sin partner Joey Krietemeyer. Porowski är en självlärd kock som jobbade sig upp i restaurangbranschen. Han är även nära vän med Ted Allen, som var mat- och vinexpert i originalversionen av ”Queer eye”, och han har även jobbat som Allens personliga kock. Antoni Porowski har också skådespelat en del, och har synts i bland annat ”Elliot loves”, ”Daddy’s boy” och ”The pretenders”. Snart släpps hans första kokbok.

Karamo Brown

Specialitet: Kultur.

Instagram: @karamobrown

Ålder: 37 år.

Karamo Brown föddes i Houston, Texas, bor i Los Angeles och är en tvåbarnspappa som tidigare hade en karriär inom reality-tv. Han är bland annat känd från ”The real world: Philadelphia” som gick på MTV år 2004. Därmed blev Brown också den första homosexuella svarta mannen någonsin att vara med i reality-tv. Brown har jobbat socialt i många år och är bland annat en av medgrundarna till en organisation som bland annat bekämpar hiv-stigmatisering.

Tidigare i år förlovade hans sig med sin partner sedan åtta år tillbaka, Ian Jordan.

Jonathan Van Ness

Specialitet: Hår-och hudvård.

Instagram: @jvn

Ålder: 31 år.

Jonathan Van Ness föddes i Quincy, Illinois, och bor i dag i Los Angeles. Han är medgrundare till två frisörsalonger i Los Angeles. Van Ness har tidigare vittnat om att han blev svårt mobbad under hela skolgången för att han är gay.

När han år 2013 var frisör åt sin vän Erin Gibson, som jobbade på komedisajten ”Funny or die”, bad hon honom att spela in sin ”Game of thrones”-recap till sajten. Det blev senare webbserien ”Gay of thrones”, för vilken han nominerades till en Emmy. Han har också en podcast, ”Getting curious with Jonathan Van Ness”.

Tan France

Specialitet: Mode.

Instagram: @tanfrance

Ålder: 35 år.

Tanweer Wasim ”Tan” France är född och uppväxt i South Yorkshire, England. Han blev modeintresserad från tidig ålder, efter att ha blivit inspirerad av kläderna som gjordes till Disney i en familjeägd klädfabrik. Han studerade sedan mode och har bland annat jobbat på Zara och Selfridges. År 2008 började France jobba i USA, och han flyttade dit 2015. I dag bor han i Salt Lake City, Utah, med sin man Rob France. Nästa år kommer Tan France att släppa en självbiografi.

Bobby Berk

Specialitet: Inredning.

Instagram: @bobbyberk

Ålder: 37 år.

Bobby Berk föddes i Texas och växte upp i Missouri, omgiven av amish-samhällen. Han var adopterad och har berättat om svårigheterna att bli utsatt för homofobi när han växte upp. Han flyttade hemifrån när han var 15 år gammal.

År 2006 öppnade han sin online-inredningsbutik, Bobby Berk Home och senare lanserade han även Bobby Berk Interiors + Design, som specialiserar i designtjänster. Han har synts i flera tidigare tv-sammanhang.

Han bor i dag i Los Angeles med sin man Dewey Do.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro