ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är allt du behöver veta om Apple Watch

Aron Andersson · 11 Mar 2015
Uppdaterad 11 Mar 2015

Foto: Apple / Montage


Nu är Apple Watch här på riktigt – nästan. Men vad handlar uppståndelsen om? Och varför vill någon betala nära 100 000 kronor för en liten dator på handleden? Metro reder ut frågetecknen.

klar

Artikellänk är kopierad

Varför är Apple Watch så dyr?

Det är framförallt guldklockan som kostar skjortan. Utgångspriset är satt till 10 000 dollar, alltså minst 85 000 kronor. Jämfört med andra lyxklockor, som Apple vill jämföras med, är den dock långt ifrån dyrast. Men samtidigt skiljer sig insidan av klockan inte alls från de billigare modellerna av Apple Watch.

Finns det olika modeller?

Apple Watch släpps i tre olika utföranden: Watch Sport, Watch och Watch Edition, varav den sistnämnda är 10 000-dollarsmodellen i guld. Watch Sport är billigast (349 dollar) och gjord i aluminium. Watch är gjord av stål och kostar från 549 dollar.

Vad är det som är så revolutionerande?

Apple är faktiskt något sena på bollen, nästan samtliga mobiltillverkare har redan fått ut smarta klockor på marknaden. Ändå är det Apple Watch som alla går och väntar på. Någon revolution är det alltså svårt att tala om, men nog finns det finesser här, inte minst gränssnittet, som får klockan att stå ut i mängden.

Hur smart kan en klocka vara egentligen?

Några exempel som Apple själva lyfter fram är möjligheten att öppna garagedörren, skicka korta textmeddelanden, checka in på flygplanet eller låsa upp hotellrummet. Men egentligen är det fantasin som sätter gränserna. Inte din fantasi alltså, utan apputvecklarnas.

När kan jag köpa klockan?

Något svenskt datum (eller pris) finns inte ännu. Men förvänta dig att se lite privatimporterade klockor redan i slutet av april. Då kan klockan köpas i ett antal länder, däribland USA, Storbritannien och Tyskland.

Hur bra är den?

Denna fråga får dessvärre vänta ett tag till. Apple har nu presenterat klockan vid två tillfällen. Men väntan är inte över. Den kvarstående frågan är om den kommer leva upp till hajpen.

►LÄS MER: Därför ska du inte köpa Apple Watch

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro