ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är allt om nya Samsung Galaxy S8

Aron Andersson · 29 Mar 2017
Uppdaterad 18 Apr 2017
Samsung Galaxy S8 har en så kallad Infinty-skärm, som sträcker sig över hela framsidan och även kurvar sig runt kanterna.

Samsung Galaxy S8 har en så kallad Infinty-skärm, som sträcker sig över hela framsidan och även kurvar sig runt kanterna. Foto: AP Photo / Richard Drew


Efter fiaskot med Galaxy Note 7 behöver Samsung revansch. Nu har mobiljätten visat nya flaggskeppet Galaxy S8. Här är allt vi vet om den nya mobilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är nytt i Galaxy S8?

Mycket var känt redan innan Galaxy S8 presenterades i New York. Den nya mobilen kommer i två modeller, Galaxy S8 och S8+. Skärmstorleken är 5,8 respektive 6,2 tum på de olika modellerna och nyheten här är den så kallade Infinty-skärmen som sträcker sig över hela framsidan på mobilen.

Visserligen hade även S7 Edge ett liknande utseende där skärmen liksom kurvar sig runt mobilens kanter. Men på Galaxy S8 saknas helt knappar som istället ligger i skärmen.

LÄS MER: Test: Samsung Galaxy S8 – vårens snyggaste mobil

Hur stor skillnad är det på nya kameran och föregångaren?

Kameran har visserligen uppdaterats och har en sensor på 12 megapixel men det är ingen jätteförändring som skett sedan föregående modell. Enligt Samsung är kameran mer ljuskänslig än tidigare men det är alltså inga stora nyheter som presenterats på den här fronten. Däremot har selfiekameran blivit vassare och har en upplösning på 8 megapixel.

Gör flera saker samtidigt

Samsung har utvecklat multi-tasking-funktionerna i Galaxy S8 så att det ska bli ännu enklare att köra flera appar samtidigt. Det går exempelvis att spela en video på halva skärmen samtidigt som du chattar med någon eller surfar på nätet på andra halvan av skärmen.

En utmanare till Siri och Google Assistant

Samsung har nu lanserat en egen tjänst för röststyrning som går under namnet Bixby. Till en början fungerar den dock endast på engelska och koreanska. Men Bixby är mer än en röstassistent och kan även användas för bildigenkänning. När du tar kort på en produkt eller vara i butik ska Bixby exempelvis kunna ta reda på om samma produkt finns billigare på nätet.

Så mycket kommer den att kosta

Rekommenderat pris för Galaxy S8 är 7 990 kronor, för Galaxy S8+ är det 8 990 kronor. Båda mobilerna släpps den 28 april och går att beställa nu. Den släpps i fyra färger: blå, grå, silver och svart.

Varför är mobilen så viktig för Samsung?

Eftersom det är företagets flaggskeppsmobil förväntas den så klart bli nästa storsäljare och är viktig av den anledningen. Men Samsung hade dessutom stora problem med mobilen Note 7 som tillverkaren slutligen var tvungen att återkalla på grund av batteriproblem. Mobilen kunde plötsligt fatta eld och blev i slutändan en kostsam historia och ett enormt fiasko för Samsung.

pil
Allt om Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8.

Processor. 2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad, Octa core, 64 bit, 10nm-processor.

Lagring. 64GB internminne samt rum för 256GB med microSD.

Skärm. 5.8-tum med 2960 x 1440 pixlars upplösning (570ppi).

Batteri. 3,000mAh, med snabbladdning via sladd eller trådlöst.

Mått. 148,9 x 68,1 x 8,0 mm.

Vikt. 155 gram.

Kamera. Främre: 8MP (F1.7). Bakre: Dual Pixel 12MP (F1.7).

Operativsystem. Android 7.0.

pil
Allt om Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8+.

Processor. 2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad, Octa core, 64 bit, 10nm-processor.

Lagring. 64GB internminne samt rum för 256GB med microSD.

Skärm. 6.2-tums med 2960 x 1440 pixlar (529ppi).

Batteri. 3,500mAh, med snabbladdning via sladd eller trådlöst.

Mått. 159,5 x 73,4 x 8,1 mm.

Vikt. 173 gram.

Kamera. Främre: 8MP (F1.7). Bakre: 12MP (F1.7).

Operativsystem. Android 7.0.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro