ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är allt vi vet om kommande säsongen av Game of thrones”

Aron Andersson · 14 Mar 2017
Uppdaterad 14 Mar 2017
Först i sommar är det premiär för nästa säsong av ”Game of thrones” men en del vet vi redan nu.

Först i sommar är det premiär för nästa säsong av ”Game of thrones” men en del vet vi redan nu. Foto: Rex / Montage


Eldsprutande drakar, vita vålnader och rödhåriga singer-songwriter-britter. Många tittare längtar redan tillbaka till Westeros. Metro har sammanställt allt vi hittills vet om den kommande säsongen av fantasyserien.

klar

Artikellänk är kopierad

Två, extra korta, säsonger

”Game of thrones”-sagan kommer att avslutas med två säsonger, som är förkortade jämfört med tidigare. Totalt blir det 13 avsnitt, med sju avsnitt redan i år, och de avslutande sex under 2018.

LÄS MER: ”Game of thrones”-figurerna – på 80-talet

Ed Sheeran som gäst

Det har bekräftats att Ed Sheeran kommer att gästa nästa säsong av ”Game of thrones”. Den här bilden är dock ett montage.
Det har bekräftats att Ed Sheeran kommer att gästa nästa säsong av ”Game of thrones”. Den här bilden är dock ett montage.Foto: Rex / TT / Montage

Seriens skapare har avslöjat att populära artisten Ed Sheeran kommer att gästa nästa säsong, men inte vilken roll han kommer att ha. Gästspelet är troligtvis ett resultat av att Maisie Williams, som spelar Arya Stark i ”Game of thrones”, är ett stort fan.

LÄS MER: Ed Sheeran gästar ”Game of thrones”

Nya skådisar – nya karaktärer

Som brukligt när en ny säsong av ”Game of thrones” drar igång bjuds det även på lite nya karaktärer. Bland annat Jim Broadbent kommer att göra en roll som vissa fans misstänker är Maester Marwyn. I böckerna är karaktären en så kallad ärkemäster som kommer i kontakt med Samwell Tarly.

Ett stort krig

I teasern inför nästa säsong av ”Game of thrones” lockas det med ett möte mellan is och eld.
I teasern inför nästa säsong av ”Game of thrones” lockas det med ett möte mellan is och eld.Foto: HBO Nordic

Säsong sju har redan fått en tagline: ”the great war is here”, vilket misstänks handla om det stora slaget mellan mänskligheten och de vita vålnaderna (”white walkers”). Den officiella affischen föreställer is och eld och som bekant heter bokserien som ligger till förlaga just ”A song of ice and fire”.

LÄS MER: ”Game of thrones”: Hellre Norge än Gotland

Viktiga karaktärer kommer att mötas

Många av karaktärerna i serien har hållit sig till sin egen del av världen, men i kommande säsonger är det oundvikligt att de slutligen möts. Att så kommer att ske har även bekräftats av Liam Cunningham, som spelar Davos Seaworth i serien.

– Det har signalerats sedan slutet av förra säsongen att många personer och situationer kommer att sammanstråla. Det var ganska intressant att få träffa några av de personer som jag vanligtvis bara träffar på röda mattan. Vem det är och när det sker återstår att se, säger han till IGN.

Färdigt före boken

Med nuvarande produktionstakt är det ganska givet att George R.R. Martin inte kommer att hinna skriva färdigt böckerna som till en början var tv-seriens förlagor. Han har två böcker kvar att skriva och har lovat att den första av dessa ska bli klar i år. Han har dock gjort liknande löften förut, så det ser ut som att tv-publiken kommer att få upplösningen först.

LÄS MER: Quiz: Vad kan du om ”Game of thrones”

Uppskjuten premiär

Den 16 juli är det amerikansk premiär vilket innebär att första avsnittet kommer den 17 juli till Sverige. Detta är senare än vanligt vilket beror på att serieskaparna ville filma under vintern. Mycket av handlingen kommer nämligen att utspela sig i kalla, ovänliga, miljöer.

En ny serie om Westeros?

Det har länge förekommit rykten om att ”Game of thrones” kan få en spin-off. De båda serieskaparna David Benioff och D.B. Weiss har nyligen hintat om att HBO mycket väl kan göra en sådan, men att de troligtvis inte kommer att vara inblandade själva, åtminstone inte som ansvariga.

LÄS MER: ”Game of thrones”-stjärnan tog rollen för att få råd med en laptop 

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro