ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är alternativa butiker att besöka i Göteborg

Jesper Lögdahl · 23 Aug 2018
Uppdaterad 23 Aug 2018

Foto: @fabriken/Instagram


Nu börjar hösten komma och då är alltid kul att uppdatera garderober och heminredning med härliga inköp som lyser upp i mörkret. Men strunta i de stora kedjorna – ta hellre en tur till de lite mer spännande butikerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Spinneriet, Spinnmästarevägen 2.I Lindome en bit utanför stan finns ett numer nedlagt spinneri. I de gamla fabrikslokalerna huserar i dag ett 10-tal mindre butiker där kreativitet och kvalité är ledorden. Här finns det mesta, allt ifrån exklusiv inredning såsom gardiner från Shetland till den ekologiskt inriktade barnbutiken Little Eco. Det är väl värt resan.

Somenid, Järntorgsgatan 6.För den som gillar kläder och accessoarer med härliga illustrationer så ska ni ta er till Somenid vid Järntorget. Här har konstnären och illustratören Elin Andersson sin butik där hon säljer kläder från egna märket Allelin, tavlor och annat smått och gott med tryck av sina alster. Vill du ha något annorlunda och snyggt, ta dig hit.

Fabriken, Ekedalsgatan 16.I Majorna ligger Fabriken som är en retrobutik med fokus på möbler, belysning och inredning som spänner från allmoge till nordiska klassiker från 50- och 60-talet. Den här butiken är välbesökt så skynda dit – för när det kommer in coola grejer så finns det gott om konkurrenter.

Krukamor & Krukatös, Kaserntorget 8.Blommor, krukor och inredningsdetaljer finns det gott om i den här coola lite ruffiga butiken med tegelväggar och rostiga trappor. Mor och dotter driver butiken och här hittar du växter som kommer direkt från odlare utan mellanhänder och krukor som är gjorda i krukmakeriet som ligger bredvid butiken. En upplevelse.

Myrorna, Järntorgsgatan 10.Ja, det är väl många som känner till denna second hand-kedja och den är väl kanske inte så annorlunda alla gånger, men jag tipsar om den ändå. Hittade nyligen själv ett par supergrymma blåa skor i butiken som tog andan ur mig. Den här har ju allt mellan himmel och jord till schysst pris. Alla hittar något, så botanisera i lugn och ro på butikens våningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro