ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är årets bröllopstrender

Josefin Svenberg · 24 Jan 2014
Uppdaterad 24 Jan 2014
Het trend: Accessoarer som blickfång Att bruden piffar till sin bröllopslook med accessoarer som sticker ut blir allt vanligare. Det kan till exempel göras med ett par färgglada skor, en klänning dekorerad med fjädrar (hög trendfaktor!), ett färgat band i midjan eller en stor brosch som man ärvt från mormor.

Het trend: Accessoarer som blickfång Att bruden piffar till sin bröllopslook med accessoarer som sticker ut blir allt vanligare. Det kan till exempel göras med ett par färgglada skor, en klänning dekorerad med fjädrar (hög trendfaktor!), ett färgat band i midjan eller en stor brosch som man ärvt från mormor. Foto: Julio C Saint' Just


I helgen kan alla giftaslystna hämta inspiration på mässan Bröllopsfeber. Metro har tjuvkikat på några av trenderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Hetaste trenderna: Brytande av traditioner 
  I och med att vi reser mer och håller kontakt med bekanta världen över via sociala medier, blir bröllopen mer internationella och svenska traditioner luckras upp. Nu är det inte längre ”förbjudet” att brudklänningen är kort eller att som gäst bära svart. Det trodde du kanske aldrig att du som gäst skulle bära på ett bröllop – men – våga gå ifrån det klassiska!
Hetaste trenderna: Brytande av traditioner I och med att vi reser mer och håller kontakt med bekanta världen över via sociala medier, blir bröllopen mer internationella och svenska traditioner luckras upp. Nu är det inte längre ”förbjudet” att brudklänningen är kort eller att som gäst bära svart. Det trodde du kanske aldrig att du som gäst skulle bära på ett bröllop – men – våga gå ifrån det klassiska!
Hetaste trenderna: Jackett på brudgummen 
  Många brudgummar bär kostym, ofta för att den kommer till användning även efter bröllopet. Men nu vill allt fler att klä upp sig ordentligt och väljer istället en smoking, som är ett traditionellt bröllopsplagg i den anglosaxiska världen – eller varför inte en jackett?
Hetaste trenderna: Jackett på brudgummen Många brudgummar bär kostym, ofta för att den kommer till användning även efter bröllopet. Men nu vill allt fler att klä upp sig ordentligt och väljer istället en smoking, som är ett traditionellt bröllopsplagg i den anglosaxiska världen – eller varför inte en jackett?
Anna Fürst och Marie Thaarup inför bröllopsfeber / bröllopsmässan.
Anna Fürst och Marie Thaarup inför bröllopsfeber / bröllopsmässan.Foto: Julio C Saint' Just
Hetaste trenderna: Blommor på nya sätt 
  Brudens blombukett har generellt sett gått från enkel och stram till vild och buskig de senaste åren, men framför allt används blommor på nya sätt i dag – till exempel i brudens hår eller ihopbundna till ett blomsterarmband runt brudens arm. Och glöm inte brudgummens corsage!
Hetaste trenderna: Blommor på nya sätt Brudens blombukett har generellt sett gått från enkel och stram till vild och buskig de senaste åren, men framför allt används blommor på nya sätt i dag – till exempel i brudens hår eller ihopbundna till ett blomsterarmband runt brudens arm. Och glöm inte brudgummens corsage!
I helgen kan alla giftaslystna hämta inspiration på mässan Bröllopsfeber.
I helgen kan alla giftaslystna hämta inspiration på mässan Bröllopsfeber.
Förra året hade vi 4 000 besökare men i år räknar vi med ännu fler, eftersom vip-biljetterna sålde slut redan i september och vi har många tusen besökare på hemsidan varje dag, säger Marie Thaarup, som är projektledare för Bröllopsfeber för andra året i rad.
Förra året hade vi 4 000 besökare men i år räknar vi med ännu fler, eftersom vip-biljetterna sålde slut redan i september och vi har många tusen besökare på hemsidan varje dag, säger Marie Thaarup, som är projektledare för Bröllopsfeber för andra året i rad.Foto: Julio C Saint' Just
– Den överlägset största trenden just nu är att göra sitt bröllop personligt. Bröllopet har blivit festen med stort F och ska helst genomsyras av brudparets vardagsstil. Gör-det-själv-trenden är också stor, men inte för att man ska spara pengar – utan för att all ska vara unikt, säger Anna Fürst, chefredaktör för Allt om Bröllop.
– Den överlägset största trenden just nu är att göra sitt bröllop personligt. Bröllopet har blivit festen med stort F och ska helst genomsyras av brudparets vardagsstil. Gör-det-själv-trenden är också stor, men inte för att man ska spara pengar – utan för att all ska vara unikt, säger Anna Fürst, chefredaktör för Allt om Bröllop.Foto: Julio C Saint' Just

Tusentals besökare vallfärdar i helgen till Nacka Strandmässan utanför Stockholm för att inspireras, få tips och kanske göra inköp till sin bröllopsdag. På Bröllopsfeber kan besökarna bland annat se modevisningar, öva på bröllopsvalsen med Let’s Dance-deltagare, tävla om att bli tidningen Allt om Bröllops omslagsbrud, få expertrådgivning inom allt ifrån make-up till ringar och vinna hela sitt drömbröllop.

– Förra året hade vi 4 000 besökare men i år räknar vi med ännu fler, eftersom vip-biljetterna sålde slut redan i september och vi har många tusen besökare på hemsidan varje dag, säger Marie Thaarup, som är projektledare för Bröllopsfeber för andra året i rad.

Mässans samarbetspartner, tidningen Allt om Bröllop, håller i modevisningarna som alltid lockar en stor publik.

– Den överlägset största trenden just nu är att göra sitt bröllop personligt. Bröllopet har blivit festen med stort F och ska helst genomsyras av brudparets vardagsstil. Gör-det-själv-trenden är också stor, men inte för att man ska spara pengar – utan för att all ska vara unikt, säger Anna Fürst, chefredaktör för Allt om Bröllop.

Mässan Bröllopsfeber kommer till Malmö den 1-2 februari och Göteborg den 15-16 februari.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro