ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är årets första finalister

Tobias Sahlén · 7 Feb 2015
Uppdaterad 7 Feb 2015
Jessica Andersson och Eric Saade ger varandra en segerkyss.

Jessica Andersson och Eric Saade ger varandra en segerkyss. Foto: Janerik Henriksson /TT


klar

Artikellänk är kopierad

21. 25 Sådär – då var det klart! Finalist nummer två är Jessica Andersson. Och vidare till Andra chansen går Dolly Style och Behrang Miri & Victor Crone. 

21.15 Nu är det spännande. Igen.

Eric Saade vidare. Såklart. Allt annat hade varit chockerande.

21.14 Där satt den. Kondomskämtet verkade iallafall gå hem.

21.13 Filippa Bark fortsätter trakassera artisterna, med glimten i ögat.

21.04 Till andra omgången:

Eliza Ryd & Rickard Söderberg

Dolly Style

Behrang Miri & Victor Crone

Jessica Andersson

Eric Saade

21.03 Jaha. Stackars Molly, hon var värd en andra chans åtminstone. Men hon var inte helt hundra i kväll. Trist.

21.02 Ojoj. Ryker Jessica? Eller Molly? Buhu...

21.01 NU är det spännande! Fast att fem av sju låtar går vidare är ju lite löjligt. Och nästan mobbning mot de två som åker ut.

21.00 Publiken skrattar ju iallafall.

20.58 Nu SVT:s praktikant Filippa Bark som iallafall under genrepen gjorde succé.

20.53 Dags för mellanakt. Kommer knappast gå till historien som nåt man vill komma i håg. Väldigt safe men inte heller någon katastrof som i fjol.

20.52 Så har vi avklarat första delfinalens framträdande och det skedde utan katastrofer. Men visst var det påtagligt mer nerver nu än under repen.

20.48 Inte oväntat att Saade är bäst när det gäller. Felfritt framträdande i mina ögon. Är det här vår representant i Wien? Ja kanske.

20.47 Eric Saades facit hittills i tävlingen går ju inte av för hackor. 3:a och 1:a och så en bronsmedalj i ESC som grädde på moset.

20.44 Han är popular den där man-pojken.

20.43 Jessica är lika stabil som vanligt. Och har man varit med sex gånger har man ju varit med om det mesta. Fiasko, klädchock, seger och Andra chansen för att nämna några av hennes milstoplar.

20.42 I Aftonbladets pollser det dock väldigt lovande ut för henne just nu.

20.40 Ska Jessica Andersson bli årets första stjärnfall? Jag har en naggande känsla av det, trots att jag tippade henne till final. Men det inträffar ju oftast nåt sånt här i den första deltävlingen (t.ex. i fjol Helena Paparizou).

20.36 Det är klass på den här låten. Måtte den gå vidare!

20.34 En hel del aktuella namn bakom Behrang Miri och Victor Crones ”Det rår vi inte för”. Förutom Måns Zelmerlöw även ”Din soldat” Albin.

20.33 Mer Sanna och Robin som gör en stabil insats tycker jag. Humorn och inslagen är ju redan markant bättre än i fjol.

20.29 Barnen i publiken har gått bananas till den här låten hela helgen. Får de rösta i kväll går Dolly Style vidare.

20.28 Dags för årets ”Gaaah-jag kan-inte-få-den-ur-min-skalle”-låt. Vill ni undvika huvudvärk gå på toa NU!

20.27 De kan mycket väl skrälla här i kväll. För mig är den här låten bara tjatig dock.

20.26 Årets första etno-inslag iochmed Elize Ryd & Rickard Söderbergs ”One by one”. De två har båda varit veckans snackisar här i Göteborg. Elize med sina vågade klädval och Rickard på grund av diverse näthat och hans smarta bemötande på detta.

20.22 Publiken i Göteborg har varit väldigt ljumma i sitt mottagande av Gildenlöw hela helgen. Men kanske tycker resten av Sverige annorlunda..?

20.20 Kommer ni ihåg att han den gången satt väldigt stilla och sjöng? I år når han ännu högre höjder av stillasittande.

20.18. Dags för låt nummer 2. Kommer ni i håg Daniel Gildenlöws förra deltagande i tävlingen? Året var 2010 och han deltog då i bandet Pain of Salvation och balladen ”Road Salt” som gick till Andra chansen.

20.12 Själv ryser jag fortfarande när jag tänker på hennes tolkning av U2:s ”Where the streets have no name” under Idol 2011.

I kväll verkar hon lite mer nervös än tidigare men det låter fortfarande stabilt.

20.10 Först ut MollyPettersson Hammar med ”I'll be fine”. Hon slog igenom som 15-åring när hon kom fyra i Idol 2011. Utmärkte sig med sin djupa röst och hyllades som en av Sveriges bästa sångerskor. Fick också uppmärksamhet genom att bli Robin Stjernbergs flickvän.

20.06 Hon får sällskap av kollegan Robin Paulsson i sången, som inte har någon vidare sångröst direkt. Men han gör't ändå, och det blir mer av den varan i kväll. Skön självdistans och modigt.

20.03 Nu är vi i gång och fjolårets svenska segrare, och ESC-bronsmedaljör Sanna Nielsen inleder showen.

19.58 Själv har jag hamnat mitt bland Aftonbladets team i pressrummet. Har laddat upp med varmkorv och Delicatoboll och ser fram emot en grym kväll!

19.45 Då är vi snart i gång med Melodifestivalen 2015 och första deltävlingen i Göteborg.

Kvällens delfinal kan bli riktigt spännande. Konsensus här i Göteborg bland press och fans verkar vara att Eric Saade kan vara säker på en plats i Friends arena. Men efter honom kan det bli snorjämt.

Favoriterna Jessica Andersson och uppseglaren Molly Pettersson Hammar utmanas av Elize Ryd & Rickard Söderberg och även Dolly Style som kan skrälla. Det är bara Daniel Gildenlöw som ingen tror på, men svenska folket har överraskat förr (glöm inte bort Ellen Benediktssons skräll i fjolårets första deltävling).

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro