ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är årets fulaste julgran

Viktor Bendz · 10 Dec 2012
Uppdaterad 10 Dec 2012
Här är Stockholms allra fulaste gran. Sofia Grape, 20, och Emelie Smedberg, 20, tycker att granen känns halvklar. – Jag skulle vilja att det var ljus i hela  granen, och kanske bilder på barn från Vårby för en mer lokal känsla, säger Sofia.

Här är Stockholms allra fulaste gran. Sofia Grape, 20, och Emelie Smedberg, 20, tycker att granen känns halvklar. – Jag skulle vilja att det var ljus i hela  granen, och kanske bilder på barn från Vårby för en mer lokal känsla, säger Sofia. Foto: Gustav Hugosson


Tävlingen Stockholms fulaste gran” har fått en vinnare. Det är en gran i Vårby gårds centrum med märklig belysning. Metro ställer Martina Nygren på Huddinge kommun mot väggen.

klar

Artikellänk är kopierad

Nominerad fulgran 1: Spinkigt julträd vid Kungens kurva.
Nominerad fulgran 1: Spinkigt julträd vid Kungens kurva.Foto: Scoopshot/Per Collinder
Nominerad fulgran 2: Tjock och burrig gran på Skolvägen i Åkersberga.
Nominerad fulgran 2: Tjock och burrig gran på Skolvägen i Åkersberga.Foto: Scoopshot/Jeff Hagberg
Nominerad fulgran 3: Gran på pinne? Finnes i Vällingby centrum.
Nominerad fulgran 3: Gran på pinne? Finnes i Vällingby centrum.Foto: Scoopshot

Till en början ville kommunen inte ta ansvar för granen utan skyllde på fastighetsägaren vars tomt granen står på. 

Men vid närmare granskning av kommunens hemsida framgår granens tillhörighet genom en stolt framläggning om hur julgranar lyser upp vintermörkret, bland annat i Vårby. Det inte så fördelaktiga utseendet visar sig dessutom vara avsiktligt.

Grattis! Ni har vunnit tävlingen ”Stockholms fulaste gran”. Hur känns det?– Tack! Det är förstås lite blandade känslor, det är alltid roligt att få pris men det hade varit roligare om vi fått pris för finaste gran, säger Martina Nygren.

Vad ska ni göra åt granens nuvarande utseende?– Ingenting, vi tycker den är fin som den är.

Ni skriver på er hemsida att ni bidrar med julstämning genom att lysa upp vintermörkret. Den här granen är bara halvt pyntat. Vad gick fel?– Det kan se lite tokigt ut men vi har inte haft belysning längst ner på granarna sedan många år på grund av att det oftare händer att man drar ner belysningen och förstör granen då.

Ska ni snygga till granen nu?– Nej, vi tycker den är fin.Förtjänar inte Vårbyborna en finare julgran?– Jo, de förtjänar den bästa granen.

Andreas Nilsson som nominerat granen skulle vilja att kommunen skulle pynta granen på nytt och be Vårbyborna om råd. – Det är just ljusslingan som gör granen så ful. Pengarna kanske inte räckte till eller så har granen växt efter att de klädde den, tror han.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro