ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är årets IT-tjej

Metroteknik.se · 11 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Helena Mischel är årets IT-tjej. 

Helena Mischel är årets IT-tjej. 


klar

Artikellänk är kopierad

Helena Mischel utsågs i går till  Årets IT-tjej 2008. Hon studerar till civilingenjör på programmet för Informationsteknologi på Linköpings universitet. Helena har sedan gymnasietiden engagerat sig i att inspirera och uppmuntra tjejer att söka sig till tekniska utbildningar.

Bland annat har hon startat minikurser för tjejer, som bidragit till att öka studiemotivationen kring data/IT. Hon var också projektledare för Datatjej 2008 och genomför stora kraftansträngningar för att locka tjejer till utbildningar inom området. Utmärkelsen Årets IT-tjej, som instiftades av Microsoft för fyra år sedan, består dels av att vara ambassadör under ett års tid för tjejer som siktar på teknik, dels av ett resestipendium från Microsoft till en ännu hemlig ort.

Juryns motivering löd: ”Helena har med sitt engagemang, ända sedan gymnasietiden, lyckats inspirera och uppmuntra tjejer att söka sig till tekniska utbildningar. Det har hon bland annat gjort genom att starta minikurser för tjejer, vilket bidragit till att öka studiemotivationen kring data/IT. Som projektledare för Datatjej 2008 har denna tjej också genomfört stora kraftansträngningar för att locka tjejer till utbildningar. Hon har även genom sitt ordförandeskap i studentföreningen Donna möjliggjort att öka trivseln och skapa gemenskap bland tjejer på universitetet. Årets IT-tjej är en god ambassadör för IT-tjejer och brinner för utmaningen att attrahera fler tjejer att söka sig till teknikyrken.” – Det känns fantastiskt och det innebär att många nya dörrar öppnas. Redan nu har jag fått förfrågningar från universitet med att jobba med rekrytering vilket är jättekul, säger Helena Mischel.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro