ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är årets nya glassar

Peter Lindholm · 4 Mar 2011
Uppdaterad 3 Mar 2011

Nu har våren kommit till frysdiskarna. Metro har testat de första glassnyheterna. Bäst smakar Ben & Jerry’s – och allt med frukt i. Skulle få en femma om förpackningen var större. Ring Ben och Jerry och be dem fixa det”.

klar

Artikellänk är kopierad

Testpanelen jobbar hårt 
 Metros testpanel – bestående av Dante Lindholm, 9, Calle Östlund, 8, och Agnes Svensson, 6 – visade sig ha två olika sorts smak när de testade GB:s nya glassar.
 Killarna gillade allt med choklad i, men gav ingen glass toppbetyg. Agnes däremot, delade ut femmor till nästan varenda glass med fruktsmak. Alla ogillade glass med nötsmak.
 Medföljande vuxna var däremot eniga om vilken glassnyhet som var godast: Daim Pear Dream. Att det gamla Glace-Bolaget sedan många år av multinationella Unilever märks allt tydligare i sortimentet.
 Förr hade glassar namn som Igloo och Storstrut. Nu heter de Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie och Solero Fruit Ice Orange.
 Därmed finns det bara en ny glass för barn som ännu inte lärt sig engelska – Filur. Det är tur att det går att peka.
Testpanelen jobbar hårt Metros testpanel – bestående av Dante Lindholm, 9, Calle Östlund, 8, och Agnes Svensson, 6 – visade sig ha två olika sorts smak när de testade GB:s nya glassar. Killarna gillade allt med choklad i, men gav ingen glass toppbetyg. Agnes däremot, delade ut femmor till nästan varenda glass med fruktsmak. Alla ogillade glass med nötsmak. Medföljande vuxna var däremot eniga om vilken glassnyhet som var godast: Daim Pear Dream. Att det gamla Glace-Bolaget sedan många år av multinationella Unilever märks allt tydligare i sortimentet. Förr hade glassar namn som Igloo och Storstrut. Nu heter de Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie och Solero Fruit Ice Orange. Därmed finns det bara en ny glass för barn som ännu inte lärt sig engelska – Filur. Det är tur att det går att peka.Foto: Lotta Bergseth
Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie – Betyg 4 av 5 
 Hippieparet Ben Cohen och Jerry Greenfields chokladglass med browniebitar var absolut godast tyckte killarna. Och den skulle få ännu högre betyg om GB bara fixade en sak.    
 ”Den skulle få en femma om förpackningen var större. Ring Ben och Jerry och be dem fixa det”, uppmanar Calle.
Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie – Betyg 4 av 5 Hippieparet Ben Cohen och Jerry Greenfields chokladglass med browniebitar var absolut godast tyckte killarna. Och den skulle få ännu högre betyg om GB bara fixade en sak.    ”Den skulle få en femma om förpackningen var större. Ring Ben och Jerry och be dem fixa det”, uppmanar Calle.
Cornetto Enigma Choklad & Kola – Betyg 3 av 5 
 Våffla med chokladglas med en kärna av kolasås och chokladbitar.
 ”Chokladen var inte lika god som Ben och Jerrys glass. Fast den hade ju kola, så den kändes mer fyllig i smaken”, säger Dante.
 ”Nä, inte så jättegod”. En etta, tycker Agnes.
Cornetto Enigma Choklad & Kola – Betyg 3 av 5 Våffla med chokladglas med en kärna av kolasås och chokladbitar. ”Chokladen var inte lika god som Ben och Jerrys glass. Fast den hade ju kola, så den kändes mer fyllig i smaken”, säger Dante. ”Nä, inte så jättegod”. En etta, tycker Agnes.
Cornetto Enigma Hasselnöt – Betyg 3 av 5 
 Våffla med hasselnötsglass och hasselnötssås samt bitar av choklad.
 ”Ganska lik Cornetton med choklad och kola, men den med choklad var mycket godare”, säger Dante.
 ”Nä, jag gillar den inte så mycket. Faktiskt minst av alla”, påpekar Agnes.
Cornetto Enigma Hasselnöt – Betyg 3 av 5 Våffla med hasselnötsglass och hasselnötssås samt bitar av choklad. ”Ganska lik Cornetton med choklad och kola, men den med choklad var mycket godare”, säger Dante. ”Nä, jag gillar den inte så mycket. Faktiskt minst av alla”, påpekar Agnes.
Cornetto Enigma Vanilj & Hallon – Betyg 4 av 5 
 Vaniljglass med hallonsås och bitar av mörk choklad. Ersätter strutglassen med jordgubbssmak. Agnes favorit.
 ”Jag ger den trea. Bara för att jag vill det. Jag gillar mer choklad”, säger Dante.
 ”Nej, den här är jättegod. Bäst av alla här för hallonsmaken. En femma!” invänder Agnes.
Cornetto Enigma Vanilj & Hallon – Betyg 4 av 5 Vaniljglass med hallonsås och bitar av mörk choklad. Ersätter strutglassen med jordgubbssmak. Agnes favorit. ”Jag ger den trea. Bara för att jag vill det. Jag gillar mer choklad”, säger Dante. ”Nej, den här är jättegod. Bäst av alla här för hallonsmaken. En femma!” invänder Agnes.
Daim Pear Dream – Betyg 4 av 5 
 Klassiska Daimglassen har fått päronsmak.
 ”De har lagt i päron! Smakar kall päron. Ganska bra, men bättre förr. Men det är lite roligare nu när den fått en smak, förut var det ju bara vanilj”.
 ”Jag känner inte alls smaken av päron”, invänder Agnes.
Daim Pear Dream – Betyg 4 av 5 Klassiska Daimglassen har fått päronsmak. ”De har lagt i päron! Smakar kall päron. Ganska bra, men bättre förr. Men det är lite roligare nu när den fått en smak, förut var det ju bara vanilj”. ”Jag känner inte alls smaken av päron”, invänder Agnes.
Filur – Betyg 3 av 5 
 Isglass med smak av hallon och apelsin. Fast alla testare är överens om att det inte smakar apelsin. De tror att det är ananas.
 ”Vad det är för en figur? En tok! Nej, det är inget jag skulle rekommendera”, säger Dante.
 ”Det är en smiley! Jättegod, jag ger en femma”, protesterar Agnes.
Filur – Betyg 3 av 5 Isglass med smak av hallon och apelsin. Fast alla testare är överens om att det inte smakar apelsin. De tror att det är ananas. ”Vad det är för en figur? En tok! Nej, det är inget jag skulle rekommendera”, säger Dante. ”Det är en smiley! Jättegod, jag ger en femma”, protesterar Agnes.
Magnum Ghana – Betyg 2 av 5 
 Magnumpinne med hasselnötsglass och chokladsås.
 ”Vad är Ghana? Det låter som galna” undrar Dante.
 ”Chokladen var god, men den här konstiga vaniljen var inte det. Den förstör den”, säger Calle.
 ”Jag håller med. Chokladen var god, men inte det som var i”, säger Agnes.
Magnum Ghana – Betyg 2 av 5 Magnumpinne med hasselnötsglass och chokladsås. ”Vad är Ghana? Det låter som galna” undrar Dante. ”Chokladen var god, men den här konstiga vaniljen var inte det. Den förstör den”, säger Calle. ”Jag håller med. Chokladen var god, men inte det som var i”, säger Agnes.
Solero Fruit Ice Orange – Betyg 3 av 5 
 Isglass med apelsinsmak och riktiga apelsinbitar.
 ”Det var en konstig glass. Apelsin med fruktkött. Apelsin med fruktkött! Den var inte så god”, säger Calle.
 ”Jo, mmm, jättegod! En klar femma”, invänder Agnes.
Solero Fruit Ice Orange – Betyg 3 av 5 Isglass med apelsinsmak och riktiga apelsinbitar. ”Det var en konstig glass. Apelsin med fruktkött. Apelsin med fruktkött! Den var inte så god”, säger Calle. ”Jo, mmm, jättegod! En klar femma”, invänder Agnes.
Ninja Star – Betyg 3 av 5 
 Fyra mini-isglassar med fruktsmak i en svåröppnad förpackning. 
 ”Den vita (citronsmak) var ganska god. Smakar bubbelvatten Men jag förstår inte varför man måste öppna en massa förpackningar.”, säger Calle.
 ”Ja, den vita var godast. Jag ger den en femma” säger Agnes.
Ninja Star – Betyg 3 av 5 Fyra mini-isglassar med fruktsmak i en svåröppnad förpackning. ”Den vita (citronsmak) var ganska god. Smakar bubbelvatten Men jag förstår inte varför man måste öppna en massa förpackningar.”, säger Calle. ”Ja, den vita var godast. Jag ger den en femma” säger Agnes.
Twister Fruit – Betyg 3 av 5 
 Ananasglass med isglass av citron, lime och jordgubb.
 ”Äcklig! säger Calle. Men inte tillräckligt äcklig för att kastas. I stället åker den in i munnen igen”.
 ”Ja, men den var ändå så äcklig att den bara får en etta”, säger Dante.
 ”Nej, det här är också en femma”, invänder Agnes.
Twister Fruit – Betyg 3 av 5 Ananasglass med isglass av citron, lime och jordgubb. ”Äcklig! säger Calle. Men inte tillräckligt äcklig för att kastas. I stället åker den in i munnen igen”. ”Ja, men den var ändå så äcklig att den bara får en etta”, säger Dante. ”Nej, det här är också en femma”, invänder Agnes.
klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro