ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är årets sämsta lösenord

Ylva Larsson · 26 Okt 2012
Uppdaterad 26 Okt 2012

Foto: Scanpix


Under 2012 har flera stora hemsidor hackats. Har du "password" som ditt lösenord på Internet gör du bäst i att ändra det. Det är nämligen årets sämsta lösenord.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är mjukvaruföretaget Splashdata som varje år presenterar en lista över årets värsta lösenord - som används mest och därför är lättast för hackare att kopiera.

Högst upp på listan hamnar "password" följt av "123456" och "12345678" liksom förra året. Nya lösenord på listan för i år är "welcome", "jesus", "ninja", "mustang" och "password1".

Har du något av de listade lösenorden gör du bäst i att byta, enligt företaget. Risken att ditt konto blir nästa byte för hackarna är stor.

Under året har det flera gånger rapporterats om hur hackare lyckats kapa lösenord på stora sajter som Yahoo, LinkedIn och Last.fm. Men trots det fortsätter många att använda osäkra lösenord.

Företaget Splashdata tipsar också om hur man får ett säkert lösenord. Först och främst ska man undvika att använda samma lösenord på flera hemsidor. Lösenordet bör vara åtta eller fler tecken och ett tips för att komma ihåg det kan vara att skriva meningar och sedan separera orden med understreck.

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro