ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är barerna där du kan få en helkväll med gaming

Erik Glanell · 16 Jun 2017
Uppdaterad 16 Jun 2017
Christoffer Morsing på det nya Kappa bar i Stockholm.

Christoffer Morsing på det nya Kappa bar i Stockholm. Foto: Erik Glanell


Länge har att ta en öl och spela tv-spel eller titta på e-sport varit förpassat till vardagsrum på hemmafronten. Men sedan några år tillbaka har en trend börjat gro i storstadsdjungeln. Och nu börjar konceptet med gamingbarer slå i blom.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra året slog dörrarna upp på Kappa bar i Göteborg och nyligen fick den ett syskon på Sveavägen i Stockholm. Det är ställen precis som vilka sportbarer som helst förutom att det visas Dota, CS eller League of legends på skärmarna i stället för fotboll.

Christoffer Morsing som är delägare i restaurangkedjan förklarar att de vill bygga en naturlig mötesplats för de som älskar gaming och passa på att bryta tabun medan de ändå håller på.

– Det har väl varit lite tabu att säga att jag är 33 år och vill spela CS (Counter strike). Men kommer man hit så kan man säga att jag är 33 år och jag vill spela CS, säger han.

Positiva tillrop har hörts från många håll. För många spelintresserade har barerna fyllt ett glapp i stadens uteliv. Och även om det var de riktiga nördarna som hittade dit först så har gästlistan breddats med tiden.

– Det är väldigt blandat, även när det handlar om kön. Vi vill ju inte att det ska bli ett ”grabbställe”. Vi vill att alla ska känna sig delaktiga. Det här ska vara ett öppet forum där vi vill sudda bort att e-sportintresset skulle vara något att skämmas över, säger Christoffer Morsing.

I lokalen på Sveavägen är inredningen pixel-inspirerad á la Minecraft och väggarna är tapetserade med Twitch-emojin Kappa som fått ge namn åt kedjan. I ett rum finns speldatorer och i ett annat hörn finns Playstation-konsoler. Lokalen andas gaming.

Även om man inte är en insatt gamer ska man inte vara rädd för att utforska något nytt tycker Christoffer Morsing.

– Säg inte nej till det du inte förstår dig på. Ge det ett försök och testa. Är det inte för dig då är det inte för dig. E-sporten är så bred så det finns alltid något för alla. Du kan ha roligare än vad du tror.

pil
Din guide till gaming- och e-sportbarerna

Stockholm:

N3rds barAdress: Bondegatan 1.Öppettider: Tisdag 17–00, onsdag: 17–01, torsdag: 17–00, fredag–lördag: 17–01.Kommentar: Ett perfekt ställe för den som älskar retro-spel. Lokalen är liten så det gäller att vara ute i god tid. På fredagar och lördagar kostar det 50 kronor i entréavgift.Hemsida:http://n3rdsbar.com/

Kappa barAdress: Sveavägen 105.Öppettider: Tisdag–torsdag 17–00, fredag–lördag 15–01, söndag 17-00.Kommentar: Luftigt, stilrent och Minecraft-inspirerad inredning. Både för den som vill titta på e-sport eller själv utmana sina vänner i till exempel Street fighter, Fifa eller Rocket league.Hemsida:http://kappabar.se/

Göteborg:

GG barAdress: Kapellgatan 12.Öppettider: Måndag-torsdag: 17.00–23.00, fredag-lördag: 15.00–01.00.Kommentar: E-sportbar som på skärmarna visar de största turneringarna just nu. Har ett stort urval av brädspel och arrangerar även miniturneringar i flera olika spel.Hemsida:http://www.ggbar.se/

Kappa barAdress: Viktoriagatan 3.Öppettider: Söndag–torsdag 17–01, fredag 15–02, lördag 15–02.Kommentar: Förlagan till baren i Stockholm. Bra utbud på öl och mat med möjligheten att boka ett eget spelrum för kompisgänget.Hemsida:http://kappabar.se/

Bubblare

BarcraftDen ideellt drivna organisationen STHLM e-sport har sedan 2011 arrangerat e-sportevenemang på traditionella sportbarer. Låg aktivitetsgrad för tillfället, men håll utkik.Hemsida:http://www.sthlmesport.se/

BarstrikeSällskap som arrangerar e-sportkvällar på befintliga sportbarer för att titta på Counter strike-turneringar runt om i Sverige. Finns bland annat i Stockholm, Göteborg och Malmö. Låg aktivitetsgrad för tillfället, men håll utkik. Hemsida:http://barstrike.com/

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro