ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bästa dryckerna från de segertippade VM-länderna

Clara Grabe · 6 Jul 2018
Uppdaterad 6 Jul 2018
Clara Grabe är sommelier och Metros dryckesexpert.

Clara Grabe är sommelier och Metros dryckesexpert. Foto: Unsplash


Här är de bästa dryckerna från segertippade länderna i fotbolls-VM.

klar

Artikellänk är kopierad

Brasilien2017 Sinais, Vinicola don Guerino, Serra Gaúcha, Brasilien, nr 6256, 89 kr, 750 m, 12 % alkoholBrasilien toppar alla bettinglistor över vilket land som vinner VM i år. Landet är inte särskilt förknippat med vinproduktion men det finns flera regioner i landet som producerar vin. Systembolaget har ett vin i sitt ordinarie sortiment. Sinais kommer från regionen Serra Gaúcha som är det största vinområdet i Brasilien. Det är ett lätt och fruktigt vin som passar som aperitif under sommaren på druvan Moscato giallo.

LÄS MER
6 ryska drycker till fotbollsfesten

Uruguay2018 Garzón Pinot Noir Rosé, Uruguay, nr 94045, 129 kr, 750 ml, 13,5 % alkoholÄven Uruguay är klart för kvartsfinal, landet är inte särskilt representerat på Systembolagets hyllor men det finns en rosé. Det har precis börjat säljas och är en tillfällig produkt. Eftersom skörden sker under de första månaderna på året på södra halvklotet är det redan möjligt att dricka årets skörd, flera månader innan druvorna ens är mogna för skörd norr om ekvatorn. Garzón är en bärig och frisk rosé.

BelgienOmnipollo Leon, Belgien, nr 1693, 49,90 kr, 750 ml, 6,5 % alkoholBelgien går som tåget i turneringen, de har även en lång tradition av ölbryggning att skryta med. Omnipollo är en läcker, smakrik och krämig ljus ale. Ölet kommer i en stor flaska och det här ölet ska kombineras med mat och serveras som ett vin i en kupa. Jag älskar att dricka ljus ale till sushi, sashimi, sill eller rökt fisk. Omnipollo är inte helt klar utan har en något grumlig karaktär som bidrar med en mjukhet i smaken.

Kroatien2014 Galic Chardonnay, Slavonija, Kroatien, nr 70558, 225 kr, 750 m, 13 % alkohol, BSÄven det kroatiska vinutbudet på Systembolaget är begränsat, kan man tänka sig att vänta några dagar och beställa finns det plötsligt mer att välja på. Kroatien, tillsammans med andra delar av östra Europa är länder som är på gång. Många restauranger och vinbarer har redan snappat upp detta men nu är det upp till konsumenterna att se till så att Systembolaget följer med. Det är nämligen länder med lång tradition och historia när det gäller vinmakning.

FrankrikeCharles Heidsieck, Brut Reserve, Champagne, Frankrike, nr 77522, 457 kr, 750 ml, 12 % alkoholAtt välja ett enda vin från Frankrike är omöjligt men om de skulle vinna VM är det egentligen en region som måste lyftas fram. Champagne har varit och kommer nog alltid att vara en exceptionell dryck att fira något med. Även från den regionen är valmöjligheterna många. Charles Heidsieck gör en smakrik, komplex och karaktärsfull Champagne som både fungerar för att skåla med och till mat.

EnglandLangley’s Old Tom Gin, England, nr 339, 259 kr, 700 ml, 47 % alkoholEngland ligger som en klar favorit för att vinna hela turneringen på bettinglistorna så landet får en chans att visa upp sig dryckesmässigt. Jag förknippar England med två olika drycker; ale och gin. En klassisk gin och tonic är den optimala drinken och ett perfekt sett att fira en eventuell vinnare. Langley’s old tom gin är kryddig och aromatisk och något sötare än en London Dry.

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Grabe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro