ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här är bästa filmerna på Netflix 2017

Aron Andersson · 11 Feb 2017
Uppdaterad 18 Sep 2017

Foto: Rex / Montage


Tusentals titlar att välja mellan och bara skit att se. Vissa kvällar kan helt försvinna i planlöst bläddrande bland det överväldigande streamingutbudet. Men bryt inte ihop. Metro rycker ut, och listar filmerna du borde ge en chans. Här är Netflix guldkorn.

klar

Artikellänk är kopierad

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Viaplay 2017

LÄS MER: Här är bästa filmerna på C More 2017

LÄS MER: Här är bästa filmerna på HBO Nordic 2017

Bästa nyheterna på Netflix – senast tillagda

För lättsamt umgänge

Foto: Rex / Montage

”Easy A” (2010). High school-komedi baserad på klassikern ”Den eldröda bokstaven” om hur Olive (Emma Stone) får rykte om sig att vara skolans slampa.

”Fira med Ferris” (1986). 80-talsklassiker från John Hughes om Ferris Bueller som skolkar med flickvännen och bästisen, vars pappas lyxbil de lånar för en utflykt.

”Anchorman” (2004). Will Ferrell i sitt esse som nyhetsankaret som är proffs på att läsa innantill på tv-prompter, men inte lika stark på att improvisera.

”Clueless” (1995). Alicia Silverstone som bortskämda Cher i denna high school-komedi, baserad på Jane Austens ”Emma”.

”Mean girls” (2004). High school-komedi i rakt nedstigande led från ”Clueless” och ”Heathers” om hetsen att vara populär.

För en nagelbitare

Foto: Rex / Montage

”Drive” (2011). Nicolas Winding Refn gick från succén med danska knarktrilogin ”Pusher” till att regissera Ryan Gosling i denna stilistiskt fulländade thriller om en flyktbilsförare.

”Zodiac” (2007). Verklighetsbaserat om seriemördaren ”Zodiac killer” som härjade i San Francisco på 60-talet. Bäst av David Finchers filmer.

”A history of violence” (2005). Baserat på en serieroman med samma namn där Viggo Mortensen spelar caféägare som tvingas göra upp med sitt förflutna efter att ha blivit attackerad på sitt café.

”De misstänkta” (1995). Lågbudgetsuccé med oförglömig upplösning, om fem kriminella som träffas i en vittneskonfrontation.

”Gattaca” (1997). Lite förbisedd science fiction om framtida samhälle där svagare genetiska individer sorteras bort.

För finsmakare

”Adaptation” (2002). Väldigt ”meta” om skrivkramp när manusförfattaren Charlie Kaufman skriver in sig själv i filmen baserad på ”The orchid thief”.

”Winter’s bone” (2010). Jennifer Lawrence genombrottsrulle om 17-åriga Ree Dolly som tvingas leta efter sin försvunne far så att familjen han lämnade ska kunna behålla huset.

”Blue Valentine” (2010). Antitesen till romantiska ”The notebook”, även den med Ryan Gosling, om ett förhållande i förfall där vi får följa både den kärleksfyllda uppstartem och det hatfyllda avslutet.

”Harmonica – en hämnare” (1968). Spaghettivästern-mästaren Sergio Leones kanske starkaste film i genren. Med Charles Bronson i huvudrollen i stället för Clint Eastwood.

”12 years a slave” (2013). Plågsamt, prisbelönat och verklighetsbaserat om Solomon Northup som på 1800-talets mitt kidnappas i Washington och förs till Louisiana där tvingas bli slav på bomullsplantage.

För adrenalintörstande

”Top gun” (1986). Tom Cruise som kaxig toppilot med rejäla pappaproblem. Tony Scotts klassiker håller än i dag.

”Super 8” (2011). För att dämpa abstinensen efter ”Stranger things” kan J.J. Abrams (”Star Trek”, ”Star Wars”, ”Lost”) Spielberg-hyllning fungera helt okej med ungdomar på äventyr med utomjordiska undertoner.

”The dark knight” (2008). Som den andra, och bästa, filmen i den senaste Batman-trilogin sällar den sig till den korta listan över uppföljare som överträffar sina föregångare. Bäst är självklart postumt hyllade Heath Ledger i rollen som Jokern.

”Ant-man” (2015). Med Paul Rudd i huvudrollen bjuder denna titel på snäppet mer humor än Marvelhjältarna i övrigt. Långt ifrån det bästa Marvel presterat, men stabil underhållning.

”Kung fu hustle” (2004). Specialeffektsmatad, överdriven actionkomedi där fattigt kvarter försvarar sig mot skurkarna i Yxgänget medelst kung fu.

För hela familjen

Foto: Rex / Montage

”Insidan ut” (2015). Pixar i högform när unga Riley Andersens inre känsloliv sätts i fokus. Känslorna personifieras och för en kamp om kontrollen.

”Jumanji” (1995). Två syskon hittar ett förtrollat brädspel och får träffa Robin Williams. Klassiskt äventyr med en ung Kirsten Dunst i en av rollerna.

”School of rock” (2003). Med barn för barn, dock av den lite äldre sorten. Dessutom med jättebebisen Jack Black som här gör sitt livs roll som bluffar sig till ett musiklärarvikariat då han ser det som ett tillfälle att förverkliga sin rockstjärnedröm.

”Tintins äventyr: enhörningens förbannelse” (2011). Kanske är det mer för vuxna än för barn när Steven Spielberg och Peter Jackson tar sig an den klassiska äventyrsjournalisten. Men jag vill tro att även unga kan njuta av det här.

”Järnjätten” (1999). En ung pojke blir vän med en utomjordisk jätterobot och tvingas gömma honom för myndigheterna.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Viaplay 2017

LÄS MER: Här är bästa filmerna på C More 2017

LÄS MER: Här är bästa filmerna på HBO Nordic 2017

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro